Sport

FRF intenționează să scadă numărul de echipe din Liga I

<p><strong>Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal va lua în discuţie, în şedinţa de vineri, propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal, în ceea ce priveşte posibilitatea rămânerii unui număr de 18 echipe în viitoarea ediţie a Ligii I, au declarat pentru MEDIAFAX, surse din cadrul C.Ex.

"E pe ordinea de zi a Comitetului Executiv solicitarea ligii de a rămâne 18 echipe în Liga I. Cu un pomelnic în opt pagini făcut de ligă. Dacă se va vota vom vedea. Să vedem şi cum o să se voteze. Sunt multe lucruri care trebuie să se voteze astăzi, şi omologarea rezultatelor ligilor, care sunt încheiate, dar nu sunt încheiate. Noi ne strângem să omologăm clasamentele, dar care clasamente? Că nu avem încă o comunicare de la TAS. Cel mult omologhezi rezultatele, aşa cum s-a încheiat campionatul, dar nu poţi decide cum se va disputa viitoarea ediţie de campionat", a declarat sursa citată.


Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, în urmă cu o săptămână, agenţiei MEDIAFAX, că CSMS Iaşi şi Concordia Chiajna "pot obţine şi şapte licenţe nu numai una", dar tot nu au dreptul de a evolua în sezonul viitor al Ligii I după ce au retrogradat sportiv. Oficialul FRF se consideră adeptul aplicării criteriului sportiv şi menţionează că există un interes pentru ca astfel de informaţii privind o eventuală rămânere în Liga I a celor două echipe să se vehiculeze în mass-media. "E vorba de un interes al cuiva. Eu am vorbit la Adunarea Generală despre criteriul după care se produce sistemul de promovare şi retrogradarea, adică cel sportiv. Deci patru au retrogradat, patru trebuie să promoveze. De asemenea cele care nu au obţinut licenţă (n.r. - Rapid şi U Cluj) nu au loc în Liga I. Cele care au obţinut licenţă au loc în Liga I, dar ţinând cont de criteriul sportiv. Cele două nume despre care s-a vorbit ( n.r. - CSMS Iaşi şi Concordia Chiajna ) din punct de vedere sportiv nu au obţinut acest drept. Mai departe pot obţine şi şapte licenţe nu numai una", a declarat Sandu.

Preşedintele speră ca membrii Comitetului Executiv să aplice cu rigurozitate regulamentul, indiferent de prevederile contractului de drepturi de televizare a meciurilor din Liga I, negociat de preşedintele LPF Dumitru Dragomir.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter