Sport

MEDALII DE AUR, câştigate de sportivii români, la judo

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/16/judo romania.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Sportivii Violeta Dumitru şi Costel Dănculea au câştigat medaliile de aur ale categoriilor 48 şi, respectiv 73 de kilograme, la Cupa Europei, de la Celje (Slovenia), care se încheie duminică.</strong></p>

Violeta Dumitru a câştigat grupa B, după victorii în faţa Renatei Kiss (Ungaria) şi a Annei Bartole (Italia), iar în semifinale a trecut şi de sportiva franceză Vaugarny Melodie. În finală, Dumitru s-a impus în lupta cu Katharina Menz (Germania), cucerind medalia de aur a categoriei 48 de kilograme.

La categoria 52 de kilograme, Roxana Ioanca a fost învinsă în primul tur al grupai A, de rusoaica Anastasia Kovalenko.

La masculin, Costel Dănculea a avut un parcurs similar cu al Violetei Dumitru. El a câştigat grupa B a categoriei 73 de kilograme, trecând de Dominik Sommer (Elveţia), Alfredo Mezzadra (Italia), Joery Biekmann (Olanda) şi Stefan Friedrich. În semifinale, Dănculea l-a învins pe Christopher Voelk (Germania), iar în finală a trecut de Felix Galuaev (Rusia), câştigând medalia de aur.

La aceeaşi categorie, Dan Fâşie a fost eliminat în turul trei de slovenul Rok Draksici.

Gheorghe Bodîrlău a pierdut şi el în turul trei al categoriei 81 de kilograme, în faţa francezului Guillame Riou, iar în recalificări a fost depăşit în prima luptă de austriacul Christian Zachar.

Remus Lazea a evoluat în grupa D, dar după o primă victorie, în faţa britanicului Dru Oakes, a fost eliminat de ungurul Martin Vegvari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter