Sport

Dragomir: „Steaua nu riscă nimic în cazul Valiza“

<p><strong><img src="documente/stories/mitica_dragomir21.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele LPF a declarat, marţi, că FC Steaua nu riscă vreo sancţiune pe plan intern în cazul în care Gigi Becali va fi condamnat pentru corupţie, în dosarul „Valiza“.</strong>


„Din punct de vedere al regulamentelor sportive româneşti, Steaua nu păţeşte nimic. Ca să fie foarte clar. Din punct de vedere al regulamentelor sportive, FRF, FIFA, UEFA, pentru noi e caz încheiat. A fost judecat o dată. După vechiul regulament cazul a rămas la comisiile Ligii să se decidă după ce se termină dosarul penal. Iar în regulamentul vechi, care trebuie să se aplice, scrie că au trecut cei cinci ani. Cum s-o vezi pe Steaua în Liga a II-a? Păi Becali nici nu era în acte. A, că făcea el pe nebunul pe la televizor, asta e altceva. Din punct de vedere regulamentar Steaua are acoperire, sigur că da“, a declarat Dragomir.
Întrebat dacă Steaua ar putea fi suspendată de UEFA din cupele europene, şeful LPF a răspuns: „Nu ştiu ce verdict va da UEFA în acest caz. Nu am cunoştinţă cum judecă UEFA“. Dragomir nu vede nicio asemănare întra cazul clubului turc Fenerbahce Istanbul, exclus din Liga Campionilor, după ce oficialii grupării au fost găsiţi vinovaţi de corupţie, şi cel al Stelei.
Referindu-se la dosarul „Valiza“, Dragomir a reafirmat că îl consideră nevinovat pe selecţionerul Victor Piţurcă: „Ar fi ultima să fie condamnat Piţurcă. Eu sunt mie la sută sigur că Piţurcă nu e vinovat“.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a judecat recursul dosarului „Valiza“ va da în cursul zilei de azi o decizie definitivă în acest caz, după ce trei magistraţi ai aceleiaşi instanţe au hotărât, acum un an, achitarea inculpaţilor, printre care Gigi Becali şi Victor Piţurcă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter