Sport

FC Barcelona a dezvăluit preţul lui Neymar

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/04/neymar-is-unveiled-at-camp-nou-as-new-barcelona-signing-1929745.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Atacantul brazilian Neymar a costat în total 57 de milioane de euro, a declarat vicepreşedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu. </strong></p>

 


"Costul total al operaţiunii a fost de 57 de milioane de euro, care se împart între mai multe firme - DIS, Teisa (două fonduri de investiţii) şi Santos", a declarat Bartomeu.

Vicepreşedintele Barcelonei a mai spus că o parte din cele 57 de milioane de euro va merge la o firmă de consultanţă sportivă care a intervenit în transfer.


"Iniţial, clubul a prevăzut ca transferul să fie în jurul a circa 40 de milioane de euro şi deja dăduse un acont de 10 milioane de euro. Dar intervenţia altor cluburi interesate a făcut ca operaţiunea să fie mai scumpă decât s-a prevăzut", a declarat Bartomeu, confirmând că unul dintre cluburi era Real Madrid.

Potrivit presei spaniole, Real a oferit o sumă mai mare, de circa 35 de milioane de euro, în timp ce Barca a oferit 28.


Bartomeu i-a mulţumit lui Neymar că a ales FC Barcelona în contextul în care catalanii nu au făcut cea mai mare ofertă.

Clauza de reziliere a jucătorului de 21 de ani se ridică la 190 de milioane de euro, iar un acord cu FC Santos a fost încheiat pentru organizarea a două meciuri amicale, unul pe Camp Nou şi altul la Santos.

Ultimele Stiri
abonare newsletter