Sport

Situația U pune sub semnul întrebării numărul de echipe din Liga I

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/31/minge%20fotbal.jpg" border="0" style="margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 5px; margin-right: 5px; float: left;" />Ediţia 2013/2014 a Ligii I de fotbal se va disputa într-o formulă cu minim 15 echipe sau cu maxim 17 echipe, în funcţie de rezolvarea apelurilor echipelor U Cluj la TAS şi respectiv Săgeata Năvodari la Comisia de licenţiere, a declarat preşedintele Mircea Sandu, la finalul adunării generale ordinare a FRF de sâmbătă. </strong></p>


''Atâtea echipe câte au obţinut licenţa vor rămâne în Liga I. Avem 14 echipe, plus 2 care nu au obţinut licenţa. Promovează cele 4 din Liga a 2-a, dacă au licenţă. La ora actuală trei au licenţă, una nu are, e la apel. Dacă obţine, sunt 16. Dacă Clujul câştigă la TAS, este a 17-a şi vor fi 34 de etape cu 8 meciuri pe etapă, deci o echipă nu joacă. Dacă U Cluj nu îşi câştigă dreptul la TAS rămân 16 echipe şi se joacă 30 de etape. Dacă vor fi 15 echipe, se joacă 28 de etape, cu o echipă care stă fiecare etapă. Dacă rămâneam sub 15 echipe, trebuia găsit un sistem play-off'', a precizat Mircea Sandu. 

În cazul în care vor fi 16 echipe în Liga I, vor retrograda la final de sezon un număr de 3 echipe, dar nu s-a luat încă o decizie definitivă. ''Propunerea noastră, pentru că nu e încă nimic definitivat, este ca în situaţia în care avem 16 echipe, să cadă 3, să promoveze primele câştigătoare de la Liga 2, şi una din barajul echipelor de pe locul 2'', a explicat şeful FRF.

Liga a 2-a va aduna la start 15 echipe în Seria I şi 15-16 în Seria a 2-a. ''La ora actuală, chiar dacă nu s-a încheiat procesul de licenţiere, prevăd o serie de Est cu 15 echipe, destul de puternică, şi Vestul cu 15 echipe plus Universitatea Craiova, dacă se înscrie în competiţie şi dacă îndeplineşte condiţiile regulamentare'', a spus preşedintele FRF.

Conform criteriilor sportive, au retrogradat din prima ligă Concordia Chiajna, CS Turnu Severin, CSM Iaşi şi Gloria Bistriţa, în timp ce Rapid Bucureşti şi U Cluj nu au obţinut licenţa pentru Liga I. Din Liga a 2-a au promovat FC Botoşani, ACS Poli Timişoara, Corona Braşov şi Săgeata Năvodari, ultima însă aşteptând decizia Comisiei de apel a sistemului de licenţiere.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter