Sport

Handbaliştii de la „U“ Transilvania încep seria amicalelor

<p class="MsoNormal"><img class="caption" src="images/stories/handbal-masculin.jpg" border="0" title="Urmează o mulţime de amicale pentru „U“ Transilvania * Foto Radu Pădurean" align="left" style="float: left; margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 5px; margin-right: 5px;" />Sportivii de la „U“ Transilvania se pregătesc pentru meciurile din Liga Naţională, competiţie care se va relua în luna februarie, după încheierea Campionatului Mondial.</p> <p class="MsoNormal">Echipa clujeană de handbal de la „U“ Transilvania continuă perioada de pregătire în vederea reluării Ligii Naţionale, competiţia fiind întreruptă datorită participării echipei naţionale la Campionatul Mondial din Suedia.</p> <p>Elevii lui Ştefan Constantin vor juca o serie de partide amicale, în program fiind incluse şi partide internaţionale de pregătire. Meciurile de pregătire vor debuta astăzi, cînd „U“ Transilvania va juca la Sala Sporturilor „Horia Demian“ împotriva formaţiei Potaissa Turda, de la ora 17.30. Turdenii sînt lideri în Seria D a Diviziei A (al doilea eşalon ca valoare, după Liga Naţională).</p>

În zilele de 22 şi 23 ianuarie, „U“ Transilvania va participa la turneul organizat de divizionara A HC Arad. La acest turneu vor mai participa, pe lîngă echipa gazdă, şi echipele Politehnica Timisoara şi CSM Oradea. Alb-negrii vor juca în prima zi cu HC Arad şi Poli, iar în acea de a doua zi cu formaţia bihoreană.

„U“ Transilvania va merge apoi la Timişoara, unde va participa la turneul internaţional organizat de Poli, în zilele de 28 şi 29 ianuarie. La această competiţie vor participa şi formaţiile Partizan Belgrad (Serbia) şi KSK Oroshaza (Ungaria). Clujenii vor juca în prima zi cu formaţia gazdă, Poli Timişoara şi cu Partizan, iar în cea de a doua zi cu formaţia maghiară.


După acest turneu, elevii lui Ştefan Constantin vor reveni la Cluj şi vor juca acasă un amical cu HC Odorhei, formaţia de pe primul loc din Liga Naţională, în data de 3 februarie. Competiţia internă se va relua în 5 februarie, iar „U“ Transilvania va primi în prima etapă vizita formaţiei Ştiinţa Dedeman Bacău.

Trei accidentări

Din păcate, accidentarile nu îi ocolesc nici pe handbalişti în perioada de pregătire. Trei sportivi de la „U“ Transilvania au probleme medicale, nu foarte grave, dar care îi vor ţine totuşi departe de antrenamente timp de o săptămînă. Cristinel Burcă a suferit o ruptură fibrilară, Radu Lazăr are bursită la umărul drept iar Andrei Grasu a suferit o întindere musculară.


Echipa clujeană s-a şi întărit în pauza de iarnă. „U“ Transilvania a transferat doi jucători. Noii sosiţi sînt extrama stîngă Alexandru Micu, venit de la Minaur Baia Mare şi interul stînga Liviu Hossu, venit de la GSI Unirea Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter