Sport

Campionul mondial de paraciclism acuză Federaţia Română de Ciclism şi Triatlon de sabotaj

<div id="news_2046333" style="display: block;" />Eduard Novak, campionul mondial de paraciclism şi medaliat la Jocurile Paralimpice de la Beijing, a acuzat, luni, Federaţia Română de Ciclism şi Triatlon (FRCT) că îl sabotează şi nu îl sprijină în activitatea sa sportivă.

Într-un comunicat remis, luni, AGERPRES, Eduard Novak susţine că FRCT a manifestat un dezinteres total faţă de participarea lotului naţional la Campionatele Mondiale de pistă, din localitatea italiană Montichiari, competiţie care a avut loc la sfârşitul săptămânii şi unde sportivul din Miercurea Ciuc a obţinut medalia de bronz.

Eduard Novak a afirmat că a fost nevoit să plece în Italia, împreună cu alţi doi sportivi, Imre Torok şi Attila Olah, pe banii proprii, cererea de finanţare pentru competiţii nefiind acceptată.

'Singurul ciclist roman medaliat la Campionatele Mondiale şi Jocurile Paralimpice, decorat de preşedintele ţării, Traian Băsescu, Carol Eduard Novak, este sabotat de Federaţia Română de Ciclism şi Triatlon. (...) FRCT, în frunte cu secretarul general Vasile Selejan, preşedinte Ion Badea şi alte persoane din federaţie au manifestat un dezinteres total faţă de participarea lotului naţional de Paraciclism la campionatul din Italia', se arată în comunicatul rutierului harghitean.

Eduard Novak a declarat, pentru AGERPRES că, luni, după întoarcerea din Italia, la insistenţele sale, i-au fost viraţi în cont 5000 lei pentru el, antrenor şi mecanicul echipei, sumă pe care o consideră insuficientă.

'Atât valorează pentru ei o medalie de bronz, 5000 lei! Dacă mă bazam pe banii aceştia ar fi trebuit să ajung la competiţie doar cu o zi înainte, să nu fac deloc pregătire şi, cu siguranţă, nu aş fi obţinut niciun rezultat', a spus campionul mondial.

El a adăugat că participarea la campionatul din Italia a costat sportivii aproximativ 15.000 de euro, sumă în care intră costul bicicletelor de concurs, pe care au fost nevoiţi să le cumpere după ce celelalte au fost furate în luna ianuarie, vitaminele şi echipamentul.

Potrivit lui Novak, printr-o situaţie asemănătoare a trecut şi anul trecut, când s-a înscris la Campionatul Mondial din Canada la insistenţele Federaţiei Internaţionale, după perioada de înscriere, şi a ajuns la competiţie cu două zile înainte de start, fără să mai poată face aclimatizarea.

'De când aparţin de FRCT trăiesc coşmar după coşmar, începând cu anul trecut, la Campionatul Mondial din Canada. (...) Continuă stilul de demoralizare şi anul acesta când, după telefoane, e-mail-uri şi rugăminţi, sportivii s-au înscris în ultima zi de înscriere', se mai arată în comunicat.
Rutierul Eduard Novak a obţinut la Campionatul Mondial de Paraciclism pe Pistă, din Italia, care a avut loc la sfârşitul săptămânii, locul trei la 4 km urmărire şi locul 4 la 1 km contracronometru.

Ciclistul harghitean este medaliat cu aur la CM 2009 şi a fost vicecampion olimpic la Jocurile Paralimpice de la Beijing, fiind premiat de şeful statului, Traian Băsescu, cu Meritul Sportiv Gradul II.

Ultimele Stiri
abonare newsletter