Sport

Fotbalul revine pe Cluj Arena: „U“ – Gaz Metan

<p><strong><img src="documente/stories/08 u cluj severin.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px; border: 0px none;" />Universitatea va juca în această seară împotriva formației Gaz Metan Mediaș, un meci din cadrul etapei cu numărul 27 al Ligii 1.</strong></p>

„Stundeții“ speră să continue parcursul excepțional din retur și în această seară, pentru a ieși definitiv din lupta pentru evitarea retrogradării.

Elevii lui Ionel Ganea vor încerca în această seară să obțină cea de a patra victorie din retur și implict să bifeze șapte meciuri consecutive fără înfrângere. Partida cu Gaz Metan Mediaș va fi doar a doua din acest an la care suporterii „șepcilor roșii“ au acces. Universitatea a primit o suspendare de două etape, în urma incidentelor de la meciul cu Steaua, prima partidă oficială a clujenilor din 2013 și singura pierdută (0-1).
„Studenții“ au o serie de meciuri demnă de invidiat chiar și pentru echipele cu pretenții. Din cele șapte meciuri de Liga 1 jucate în 2013, clujenii au fost învinși doar de Steaua, în rest au câștigat meciurile cu Turnu Severin, Concordia Chiajna (acasă) și Astra Ploiești (deplasare) și au remizat cu Viitorul Constanța, FC Brașov și Dinamo (toate deplasare).
Ionel Ganea, antrenorul care pregătește Universitatea de la începutul acestui an, spune că rezultatele bune din ultima perioadă sunt rodul schimbării de mentalitate, pe care a încercat să o impună. „Odată cu schimbarea de mentalitate am început să avem și rezultate, ceea ce ne ajută mult la moral“, a spus „ghanezul“.

La patru puncte de retrogradare


Universitatea este, momentan, în afara zonei periculoase a clasamentului. „Șepcile roșii“ au 29 de puncte, cu patru mai multe decât Concordia Chiajna, echipe de pe locul 15, primul care duce în liga secundă. De cealaltă parte, medieșenii sunt și ei în revenire de formă. După două meciuri mai puțin reușite, 0-2 în deplasare la Turnu Severin și 0-0 acasă cu FC Brașov, „găzarii“ au câștigat partidele cu Chiajna (1-0 deplasare) și Astra Giurgiu ( 2-0 acasă). Medieșenii s-au impus în meciul tur cu 2-1, reușita clujenilor fiind semnată de Paulinho în prelungirile partidei.  
Meciul dintre Univesitatea și Gaz Metan Mediaș se va disputa astăzi, de la ora 20.30, pe Cluj Arena și va fi transmis în direct de DigiSport 1. Biletele pentru această partidă costă 10 lei la peluză și 35 lei la tribuna 2. FC Universitatea a anunțat că, pentru a reduce costurile de organizare a partidei, nu se vor vinde bilete la tribuna 1 și peluza 2, dar cei care dețin abonamente în aceste zone pot să își ocupe locul obișnuit.

Ultimele Stiri
abonare newsletter