Sport

Tempestini şi Pulpea sînt pregătiţi de Raliul de la Monte Carlo

<p class="MsoNormal"><img class="caption" src="images/stories/monte-carlo2.jpg" border="0" title="Peugeot-ul 207 pe care vor concura Tempestini şi Pulpea" align="left" style="float: left; margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 4px; margin-right: 4px;" />Cei doi piloţi de la Napoca Rally Academy au fost acceptaţi la ediţia centenară a celbrului raliu de la Monte Carlo.</p> <p class="MsoNormal">Marco Tempestini şi Dorin Pulpea au plecat deja în Italia, unde vor face ultimele pregătiri pentru raliul care va debuta în data de 19 ianuarie.</p> <p class="MsoNormal">Cei doi piloţi de la Napoca Rally Academy au programate în Italia ultimele teste cu Peugeot-ul S 2000 înainte de participarea la Raliul Monte Carlo, prima etapă din 2011 a Internationa Rally Challenge, care se va desfăşura în perioada 19 – 22 ianuarie.</p> <p>Marco Temepstini a declarat înainte de plecare că obiectivul echipajului este clasarea pe locurile 20-30 sau măcar încheierea raliului, lucru deloc uşor, avînd în vedere condiţiile meteorologice şi traseul extrem de dificil.</p>

„Raliul Monte Carlo este unul foarte frumos şi extrem de important în calendarul automobilistic, dar în acelaşi timp este extrem de dificil. Pentru mine şi Dorin va fi în primul rînd o aventură. Vor fi probe în care vom evolua probabil pe mai multe suprafeţe diferite: uscat, ud şi zăpadă“, a declarat italianul de la NRA.

Tempestini şi Pulpea vor efectua teste în munţii de lîngă Savona vineri, iar apoi se vor deplasa la Monte Carlo, pentru a inspecta traseul.


Raliul Monte Carlo, exclusivist

Aproape 300 de echipaje s-au înscris la Raliul Monte Carlo, la ediţia care aniversează 100 de ani de automobilism în Principat, dar doar 121 au fost admise pe lista de start. Printre ele şi echipajul clujean format din Marco Tempesta şi Dorin Pulpea, cîştigătorii Cupei Europei de Est în 2009 şi 2010. Ambii sportivi concurează cu licenţe româneşti, astfel cei doi piloţi vor reprezenta România, deşi Tempestini este italian.

În 2011 se împlinesc 75 de ani de cînd un român a cîştigat Raliul Monte Carlo, Petre Cristea reuşind această performanţă de răsunet în 1936.


Raliul Monte Carlo va cuprinde 13 probe speciale, înşirate pe distanţă de 337,6 kilometri. Doar piloţii clasaţi între primii 60 după primele două zile de raliu vor avea onoarea să parcurgă celebra probă „Col de Turini“, care se va desfăşura în noaptea de vineri spre sîmbătă. „Cînd eram copil, unul dintre visele mele legate invariabil de maşini şi curse era să iau startul în acest raliu, care a scris pagini importante în istoria automobilismului“, a mai spus Tempesta.

Reprezintă Clujul

Pe lîngă obiectivele personale şi sportive, Tempestini şi Pulpea îşi propun să promoveze la Monte Carlo şi oraşul Cluj-Napoca, pe care îl vor reprezenta în cadrul acestui mega-eveniment automobilistic. Astfel, la cortul NRA din parcul de service vor rula imagini din Cluj pe un ecran special amplasat. „Ţara pe care o reprezentăm este România, dar, mai mult decît atît, eu sînt clujean! Sînt născut în Italia, dar prin adopţie sînt clujean. Raliul Monte Carlo fiind unul dintre cele mai mediatizate evenimente sportive, ne-am gîndit să promovăm Clujul“, a precizat Tempesta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter