Sport

INIŢIATIVĂ INEDITĂ: 70.000 de sms-uri pentru a reuni fanii "U" Cluj în jurul echipei

<div id="yui_3_7_2_1_1361566906135_3575"><strong>Asociaţia nou-înfiinţată "Numai U" trimite, începând de vineri, 70.000 de sms-uri clujenilor, în încercarea de a-i aduce sau readuce lângă Universitatea Cluj.

Noua asociaţie dedicată fanilor lui "U" Cluj s-a lansat în aceste zile, iar prima acţiune cu rezonanţă este trimiterea a 70.000 de sms-uri, începând de vineri, către clujeni.
Iniţiatorii doresc prin acest demers să sensibilizeze clujenii, indiferent dacă sunt fani sau nu ai Universităţii Cluj, pe unii să-i aducă lângă echipă, iar pe alţii să-i readucă, după ce în ultima perioadă, din cauza problemelor de la club, mulţi dintre fani s-au îndepărtat. "Trimitem 70.000 de sms-uri clujenilor. Le spunem ceva pe cât de simplu, pe atât de greu digerabil: Celor care distrug Universitatea le este frica de un singur lucru: că suntem mulţi! Ce vrem noi, suporterii? În primul rând un stadion plin. Asta le va arăta lor că oamenii n-au uitat încă de Universitatea şi sunt lângă ea, în pofida eforturilor, parcă disperate, de a alunga suporterii. Pentru noi, Universitatea nu înseamnă Walter sau Mărginean şi nu avem o problema în a le spune asta. Îi detestăm, îi dispreţuim, dar "U" este doar vremelnic al lor şi nu împreună cu sufletele tribunei. O masă mare de oameni pe stadion le va sta în gât", se arată în invitaţia noii asociaţii către iubitorii "şepcilor-roşii".
"Nu avem nicio speranţă că groparii ar fi într-un fel sau altul impresionaţi plăcut de un stadion plin. Dar ştim că e ultimul lucru pe care îl doresc, că sacrificarea Universităţii nu e uşor de făcut când mii de oameni veghează. Ei vor un stadion pustiu, pentru a nu-i deranja cineva. Ar plăti înzecit banii pe care îi încasează pe un bilet, pentru că ştiu că acel om e împotriva lor, că acel cumpărător de bilet a venit pentru "U", că un scaun gol e mai rentabil decât unul împotrivă!", susţin iniţiatorii noului proiect.
Ei mai spun că actuala echipă nu are nicio vină pentru situaţia prezentă de la club, intrat recent în insolvenţă. "Echipa? În mare parte o parodie a fotbalului ca valoare individuală, dar poartă ”U” pe piept şi asta o absolvă de orice păcat. Atâta timp cât poartă culorile alb şi negru, e datoria noastră de suporteri să încurajăm echipa, chiar dacă războiul ei pare pierdut. Noi, suporterii din jurul fenomenului «Numai U», credem că ceea ce putem face acum pentru Universitatea este să fim lângă ea. Astăzi, am mai chemat cu noi încă 70.000 de clujeni! Unul singur dacă va răspunde apelului şi tot e un suflet scos din uitare şi aşezat acolo unde îi este locul: în tribună, alături de U!".

Ultimele Stiri
abonare newsletter