Sport

Bayern, favorită în fața lui Arsenal

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/18/08 ars bay.jpg" border="0" align="right" />Arsenal – Bayern este derby-ul de astăzi din optimile Ligii Campionilor. Celălalt meci al zilei este FC Porto – Malaga. </strong>


Săptămâna trecută a început faza knock-out a sezonului 2012-13 al Ligii Campionilor, cu primele patru meciuri din optmile de finală. În această săptămână se va disputa prima manșă a celorlalte patru întâlniri.

Arsenal, cea mai titrată echipă din Londra, va întâlni în această seară pe Bayern Munchen, cea mai titrată echipă din Germania. Echipa lui Arsene Wenger are în acest sezon probleme cu echipele puternice, astfel că nemții pornesc favoriți. „Tunarii“ au câștigat doar două derby-uri, 5-2 cu Tottenham și 2-0 în deplasare cu Liverpool, pierzând însă cu seninătate în fața celor de la Manchester United (1-2), Chelsea (1-2 de două ori) sau Manchester City (0-2). Mai mult decât atât, londonezii nu au strălucit nici în meciurile din grupele Ligii, unde au fost învinși de adversari modești precum Shalke sau Olympiakos. De celaltă parte, Bayern merge foarte bine în Bundesliga, având 15 puncte avans față de campioana Borussia Dortmund. Bavarezii au suferit o singură înfrângere în grupele Ligii, un 1-3 surprinzător pe terenul bielorușilor de la BATE Borisov.
Arjen Robben pare a fi singura problemă, nu foarte mare, din tabăra lui Bayern. Mijlocașul olandez este nemulțumit de faptul că nu prinde constant prima echipă, fiind folosit titular doar în 5 partide campionat și două din Liga Campionilor. „Vreau cu adevărat să joc. Nu sunt fericit, am fost din nou rezervă şi asta e dezamăgitor. Nu văd niciun motiv să nu joc cu Arsenal. Acestea sunt supermeciurile în care vrei să joci“, a declarat Robben după ce a înscris din postura de rezervă, golul secund al victoriei din campionat în fața celor de la Wolfsburg (2-0).
Arsenal – Bayern Munchen se va disputa în această seară, de la ora 21.45 și va fi transmis în direct de DigiSport 1 și DolceSport 1.

Duel iberic pe Dragao


FC Porto – Malaga este duelul iberic din optimile Ligii Campionilor. Lusitanii sunt favoriți, însă trebuie să fie precauți cu echipa lui Manuel Pellegrini. Malaga este una dintre cele mai în formă echipe din Primera Division și a uimit prin faptul că a reușit să termine neînvinsă o grupă cu AC Milan, Zenit Skt. Petersburg și Anderlecht.
Partida de pe Estadio Do Dragao va începe de la ora 21.45 și va fi transmisă în direct de DigiSport 2 și DolceSport 2.

abonare newsletter