Sport

Lance Armstrong, cel mai detestat sportiv de către americani

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/07/lancearmstrong_620_011513.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Lance Armstrong este sportivul cel mai detestat de americani, scrie miercuri revista Forbes pe site-ul său.

Fostul ciclist american, care a recunoscut recent că s-a dopat pentru a câştiga 7 Tururi ale Franţei, de care a fost deposedat în octombrie, are o cotă de popularitate de 15 la sută în public, potrivit unei anchete de opinie.



Potrivit Forbes, Armstrong a reuşit să menţină o imagine decentă în SUA în ultimele luni, în pofida pierderii titlurilor şi suspendării pe viaţă pentru dopaj în urma anchetei a Agenţiei americane antidopaj (Usada), dar mărturisirile sale televizate, din ianuarie, în faţa camerei emisiunii realizate de Oprah Winfrey, i-au adus deservicii, întrucât nu a apărut sincer pentru public. "Interviul cu Oprah l-a deservit, a apărut arogant, plin de el şi fără scrupule", a arătat Stephen Master, unul dintre responsabilii societăţii Nielsen, care a efectuat sondajul, citat de Forbes.

 

abonare newsletter