Sport

România – Danemarca 5-0! Urmează Olanda

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/03/cupa davis m 1.jpg" border="0" align="left" />Echipa de Cupa Davis a României a confirmat așteptările și a trecut fără probleme de Danemarca, „tricolorii“ câștigând toate cele 5 meciuri jucate la Sala „Horia Demian“.</strong>


În ultima zi de competiție, Marius Copil a trecut de Christoffer Konigsfeldt, iar Adrian Ungur l-a învins pe Thomas Kromann.
Tenismenii români au început cu dreptul întâlnirea cu Danemarca din cadrul grupei 1 Euro-Africane a Cupei Davis. Vineri, Marius Copil a trecut de Frederik Nielsen, cu 6-3, 7-6 (7), 6-4, confirmându-și statutul de favorit. În cel de al doilea meci al zilei, Adrian Ungur l-a învins pe Martin Pedersen mai greu, în cinci seturi, 6-2, 7-6 (7/3), 4-6, 4-6 și 6-2. Cu 2-0 după prima zi, românii au abordat mai relaxați, dar concentranți, meciul de dublu de sâmbătă. Horia Tecău și Florin Mergea au avut probleme în fața cuplului Frederik Nielsen / Thomas Kromann doar în primul set, pe care l-au câștigat la tie-break, 7-6, în celalalte impunându-se cu 6-2 și 6-4. Cu această victorie, România și-a asigurat prezența în turul următor, unde va întâlni Olanda.
Meciurile din ultima zi, duminică, au contat mai mult pentru palmares, dar tenismenii români au reușit să le câștige, ducând scorul general la un categoric 5-0. În primul meci al zilei de duminică, Adrian Ungur a trecut, cu scorul de 6-3, 6-4, de Thomas Kromann. În ultimul meci, Marius Copil a trecut de Christoffer Konigsfeldt cu 6-4, 6-3.

Porumb: „Am arătat că suntem o echipă“

Căpitanul nejucător al echipei României, clujeanul Ciprian Porumb, a declarat la finalul ultimului meci, dintre Copil și Konigsfeldt, că este mulţumit de prestaţia jucătorilor: „Mă bucur că s-a încheiat aşa, cu 5-0 la general, dar şi că jucătorii noştri de simplu au decis să joace şi azi. Este o bună experienţă pentru ei să aibă cât mai multe meciuri în Cupa Davis. Sper să avem acelaşi ataşament din partea spectatorilor şi în următoarea locaţie în care vom juca meciurile cu Olanda. Am arătat că suntem o echipă, dorim să mergem mai departe în aceeaşi formulă. Urmează să definitivăm împreună cu jucătorii pe ce suprafaţă vom juca. Unii vor suprafaţa hard, alţii zgură, vom vedea, pentru că Olanda poate juca bine pe ambele“, a spus căpitanul nejucător al României. Porumb a precizat că Victor Hănescu ar putea face parte din echipă la întâlnirea cu Olanda: „Îl aşteptăm şi pe Victor Hănescu alături de noi“.
România a obținut astfel a doua și cea mai clară victorie în Cupa Davis în fața Danemarcei. Scandinavii conduc cu 4-2 la general. Prima întâlnire a avut loc în 1925 la Londra și a fost câștigată de nordici cu 4-1, a doua la Copenhaga în 1931, 5-0 pentru Danemarca. România a obținut prima victorie în 1968, 4-1 la București. Danezii au mai obținut două victorii, 3-2 în 1985 la București și în 1987 la Aarhus.

abonare newsletter