Sport

Conducere nouă la „U“ Transilvania

<p><strong>Mircea Petruș și Călin Hossu sunt noii conducători ai echipei de handbal masculin „U“ Transilvania, cei doi înlocuindu-l pe Mihai Tritean.</strong>


Ovidiu Vasu a prezentat astăzi noua conducere a handbaliștilor de la „U“ Transilvania. Obiectivul echipei este salvarea de la retrogradare.

Mihai Tritean, cel care a condus clubul „U“ Transilvania timp de 8 ani, a fost înlocuit de Călin Hossu (membru în comitetul de conducere) și Mircea Petruș (acesta este președinte interimar), ambii foști handbaliști ai clubului studențesc. Conducerea tehnică a echipei va fi asigurată de Gheorghe Zamfir, în calitate de directori tehnic și de Ioan Ani-Senocico, care rămâne antrenor principal.
Ovidiu Vasu, directorul CS Universitatea, a declarat că secția de handmbal masculin avea nevoie de o schimbare, iar obiectivul pe termen scurt al echipei este salvarea de la retrogradare. „Am considerat că secția de handbal masculin trebuie primenită. Avem alături doi oameni inimoși, care au acceptat să vină la echipa noastră. Situația echipei este foarte grea, dar sper să putem repara lucrurile. Vor mai fi cooptaţi membri, în încercarea de a sprijini financiar echipa cât mai mult. Obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare. Vom încerca să ținem toți jucătorii și să împrumutăm câțiva de la alte echipe din Liga Națională“, a declarat oficialul CS Universitatea.
„U“ Transilvania este pe 12, ultimul, în clasamentul Ligii Naționale, cu 4 puncte strânse în 11 meciuri. Clujenii sunt la egalitate de puncte cu Dinamo București și CSM Ploiești, echipele de pe locurile 10 și 11, dar au golaveraj inferior. Problemele financiare la echipa de handbal masculin au început în vara anului 2011, când principalul finanțator s-a retras. Sportivii sunt neplătiți din luna octombrie, iar staff-ul tehnic din septembrie. Pentru a ajunge la zi și a încheia sezonul, „U“ Transilvania are nevoie de finanțăre de aproximativ 100.000 euro.
Campionatul se va relua la începutul lunii februarie, iar în prima etapă a returului formația clujeană va juca în deplasare cu HC Odorhei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter