Sport

TENIS: Australian Open - Şarapova, Li Na şi Ferrer, în SEMIFINALE

<p><strong>Rusoaica Maria Şarapova, nr.2 pe lista capilor de serie, o va întâlni pe chinezoaica Li Na, a şasea favorită, în semifinalele turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem din acest an, în timp ce în întrecerea masculină, spaniolul David Ferrer, cap de serie nr.4, a obţinut şi el calificarea în penultimul act al competiţiei.</strong></p>

 

Marţi, la Melbourne, Şarapova a dispus în două seturi, 6-2, 6-2, de compatrioata sa Ekaterina Makarova, cap de serie nr.19, fiind pentru a şasea oară când atinge această fază a competiţiei în Australia, unde s-a impus o singură dată în 2008. Adversara rusoaicei din semifinale, chinezoaica Li Na, s-a impus cu 7-5, 6-3 în faţa polonezei Agnienszka Radwanska, a patra favorită, fiind a patra oară când ajunge până în acest stadiu la un turneu de Mare Şlem, în care cele mai bune rezultate le-a obţinut la Roland Garros în 2011, când a cucerit titlul, şi la Australian Open în acelaşi an, disputând finala. Radwanska a încheiat o serie de 13 victorii consecutive cu această ocazie. Li Na o învinsese în turul III pe românca Sorana Cîrstea.

Revenirea chinezoaicei în semifinale la Openul australian se datorează şi noului ei antrenor, Carlos Rodrigues, fostul antrenor al belgiencei Justine Henin, care a preluat ştafeta de la soţul lui Li după turneul de la Wimbledon şi care s-a dovedit a fi mult mai intransigent.

Pentru David Ferrer, misiunea nu a fost una deloc uşoară, el având nevoie de cinci seturi, 4-6, 4-6, 7-5, 7-6, 6-2, pentru a se impune în faţa compatriotului său Nicolas Almagro, favorit nr. 11.

Pentru jucătorul spaniol aceasta este a cincea prezenţă în penultimul act al unui turneu de Mare Şlem şi a doua la Melbourne după 2011. În semifinale, Ferrer îl va întâlni pe învingătorul meciului dintre sârbul Novak Djokovic, nr.1 mondial, şi cehul Tomas Berdych (Nr.10).

Ultimele Stiri
abonare newsletter