Sport

Ungaria și Bulgaria, sancționate mai dur

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/09/10 fifa sanctiuni.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Sancţiunile dictate de FIFA Ungariei şi Bulgariei par să arate o schimbare de tactică a forului fotbalistic internaţional în abordarea cazurilor de rasism pe stadioane, constând în adoptarea unor pedepse mai dure.</strong>


Din cauza manifestărilor rasiste ale propriilor fani, Ungaria şi Bulgaria vor disputa următorul meci din preliminariile CM-2014 cu porţile închise, prima echipă fiind adversara reprezenativei României, în 22 martie, la Budapesta.
Un purtător de cuvânt al FIFA a declarat pentru CNN că este pentru prima dată când forul mondial interzice suporterilor să asiste la meciuri din cauza unor probeme de discriminare. Football Against Racism Europe (Fotbal împotriva rasismului - FARE) şi alte două organizaţii au oferit probe pe baza cărora FIFA a dictat sancţiunile. Directorul executiv al FARE, Piara Powar, a salutat decizia luată de forul de la Zurich. „Pentru prima dată avem de-a face cu o pedeapsă care pare a fi drastică şi aceasta ar putea reverbera astfel încât să atingă nivelul ligilor naţionale. Fotbalul este un sport global, deci problemele de această natură sunt globale“.
Powar consideră că sancţionarea echipelor în termeni fotbalistici reprezintă o măsură mai potrivită faţă de impunerea unor penalităţi financiare, în cazurile de rasism. „Este singura cale de urmat. Dacă amendezi o federaţie naţională, oricât de mică ar fi, amenzile de acest gen nu au niciun impact“, a spus Powar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter