Sport

Boc: „Există investitori dispuși să preia Universitatea“

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/08/emil boc m 4.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca,susţine că există mai mulţi investitori dispuşi să preia FC Universitatea Cluj, însă aceştia aşteaptă lămurirea situaţiei actualilor acţionari, din punct de vedere juridic şi penal.</strong>



Emil Boc a declarat că toţi cei interesaţi a se implica financiar la FC Universitatea au exprimat rezerve serioase „cu privire la situaţia financiară şi eventualele consecinţe penale ale anchetelor în curs.
„Am discutat şi cu patronul de la Alexandrion. Şi el, şi alţii şi-au manifestat interesul de a prelua Universitatea Cluj dacă s-ar lămuri din punct de vedere juridic şi penal situaţia actualilor acţionari. Există mult mai mulţi doritori de a se implica ca investitori, dacă situaţia ar fi clară la actualii acţionari. Toţi cei care au intenţia de a prelua clubul de fotbal şi-au exprimat rezerve serioase cu privire la situaţia financiară şi eventualele consecinţe penale ale anchetelor în curs. Aşteptăm o rezolvare rapidă a situaţiei financiare şi finalizarea anchetelor judiciare, pentru a se şti exact până unde se întind responsabilităţile actualilor acţionari şi de unde începe posibilitatea clubului de a avea o dimensiune pentru viitor curată şi fără implicaţii de natură juridică“, a spus Boc.

El a precizat că în cazul "U" Cluj există „un blocaj“, în condiţiile în care nu este o situaţie certă a datoriilor clubului, iar potenţialii investitori manifestă o reticenţă faţă de cuantumul acestor datorii.
„Dorinţa mea este să păstrăm echipa de fotbal în Divizia A şi cu brandul Universităţii la un nou investitor care să asigure finanţarea. Asta e soluţia ideală. Avem o echipă de jurişti care lucrează la analize privind brandul şi portofoliul şi implicaţiile juridice ale actualei situaţii de la «U» Cluj. Clubul va rămâne la Cluj, nu va dispărea, va avea continuitate. În fiecare zi ne preocupă soarta Universităţii şi încercăm să descâlcim această soartă încâlcită, financiară şi penală, a clubului“, a afirmat Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter