Sport

„U“ Mobitelco s-a calificat în Final Four

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/06/7 u mobi oradea.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Baschetbaliștii clujeni au eliminat formația CSM Oradea din sferturile de finală ale Cupei României. </strong>

„U“ Mobitelco a întors calificarea în favoarea sa. Clujenii au fost învinși la Oradea cu 70-76, dar s-au impus acasă cu 75-61.

Elevii lui Niksa Bavcevici au fost învinși la Oradea, în ultimul meci din 2012, disputat în data de 30 decembrie, dar au reușit să-și ia revanșa în retur și să se califice în Final Four. Clujenii au început în forță meciul de sâmbătă seara, iar la pauză aveau un avans de 11 puncte, după ce au câștigat primele două sferturi cu 23-14 și 12-10. Bihorenii au avut o tresărire de orgoliu în sfertul trei, pe care și l-au adjudecat cu 24-20, dar au fost dominați clar în ultima parte a meciului, pe care au cedat-o cu 20-13. Marcatori:
Iată marcatorii celor două echipe: „U“ Mobitelco BT -  Wright 18 p (10 pase decisive, 3 recuperări, 2 intercepții), Nikolov 14 p (7 rec., 4 p.d.), Ross 13 p (7 rec., 1 p.d., 1 interceptie), Djapa 13 p (4 rec.), Barnette 11 p (9 rec., 2 pase, 2 interceptii), Silvășan 4 p (2 p.d.), Baciu 2 p (1 rec., 2 capace); CSM Oradea - Franklin 19 p (7 rec.), Dillon 14 p (6 rec.), Pesic 13 p, Stefanovic, Topchov și Tibirna câte 4 și Maric 3.

Bavcevic: „Am reacționat bine în momentele cheie“

Tehnicianul croat al celor de la „U“ Mobitelco, Niksa Bavcevic, a declarat la finalul meciului cu CSM Oradea că elevii săi au meritat din plin această victorie, venită după două înfrângeri consecutive în fața orădenilor. „Am reacționat bine în momentele cheie, cred că per total a fost cel mai bun meci al nostru din acest sezon. Cred că meritam cu prisosință victoria, am dominat la recuperări, am avut o mulțime de pase decisive, jocul a mers bine. Vreau să le mulțumesc fanilor, sala a fost superbă. Cheia jocului a fost apărarea noastră, am ținut liderul la zi al campionatului la 61 de puncte marcate“, a spus antrenorul clujenilor.
Croatul și-a felicitat elevii și a apreciat evoluția noul jucător al clujenilor, Dalibor Djapa. „Trebuie felicitați băieții, am pregătit acest meci foarte punctual și totul a fost bine. Am avut o mică criză în joc când D.J. a fost pe bancă. Putem fi foarte mulțumiți, mai ales în privința determinării jucătorilor. Să nu uităm și că Djapa nu este încă pus la punct cu pregătirea fizică, nu e familiar cu sistemele noastre de joc“.
Bavcevic a mai declarat că „U“ Mobitelco are șanse matematice de 25% să câștige Cupa României. „Suntem patru echipe în Final Four și în mod logic, avem 25 % șanse de a câștiga trofeul. Toate celelalte echipe care s-au calificate sunt foarte puternice, ceea ce ne arată din nou valoarea ligii românești de baschet“, a spus antrenorul „alb-negrilor“.
„U“ Mobitelco va evolua în Divizia A, miercuri, 9 ianuarie, în deplasare la Dinamo București.

Ultimele Stiri
abonare newsletter