Sport

Program pentru juniorii baschetbalişti

<p class="MsoNormal">„U“ Mobitelco BT iniţiază un program special pentru copiii şi juniorii clubului care sînt chemaţi la loturile naţionale, precum şi pentru ceilalţi sportivi de perspectivă.</p> <p>Programul se derulează în colaborare cu Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Cluj şi va demara în data de 12 ianuarie. Clubul anunţă că acest proiect va funcţiona atît timp cît va fi necesar pentru ca tinerii sportivi ai clubului să îşi sedimenteze cunoştinţele necesare baschetului de performanţă.</p>

Coordonatorul şi responsabilul proiectului va fi Marcel Ţenter, antrenorul principal al echipei de seniori. Alături de el vor fi toţi tehnicienii clubului, printre care Răzvan Cenean, antrenorul lotului naţional U-15, Simona Muşat şi Dorin Pintea. „Este o iniţiativă excelentă! Am participat la cîteva campionate europene şi mondiale de juniori, am văzut nivelul de joc în Europa şi în lume şi cred că talente avem, însă trebuie mai multă muncă şi mai bine coordonată. Am iniţiat acest program tocmai pentru a-i dezvolta şi pentru a avea în viitor jucători foarte valoroşi, atît pe plan intern cît şi internaţional“, a spus tehnicianul Marcel Ţenter.

Tinerii sportivi vor face antrenamente grupaţi pe diferite categorii de vîrstă, în fiecare dimineaţă, de la ora 7 la 7.45, de luni pînă vineri, accentul fiind pus pe individualizare.


„Acest program s-a născut la iniţiativa cîtorva oameni din club care, din experienţa personală, ştiu ceea ce înseamnă individualizarea. Este destinat jucătorilor care ne reprezintă la loturi, precum şi prospecţilor. Sperăm ca, lucrînd mai mult cu ei, vom avea mai multe succese atît la nivelul clubului, cît şi la loturile naţionale“, a declarat Mircea Cristescu, preşedintele executiv al „U“ Mobitelco BT.

abonare newsletter