Sport

UEFA suspectează de blat cinci meciuri din România!

<p><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/13/minge fotbal.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Ofiţerul de integritate al FRF, Ioan Hurdubaie, a anunțat că UEFA a comunicat că există suspiciuni de blat în cinci meciuri din Liga a 2-a!</strong></p>


Hurdubaie a anunțat doar patru din cele cinci meciuri suspectate din Liga secundă, trei disputate în 2010 și unul în 2012. Printre echipele suspectat se numără și Arieșul Turda, între timp desființată! Iată meciurile suspcate de probleme la pariuri de UEFA: Arieşul Turda - UTA 2-1 (2010),  CS Botoşani - FC Snagov 5-0 (2010), Steaua II - FC Snagov 4-2 (2010), Callatis Mangalia - Viitorul Constanţa 1-5 (aprilie 2012).
„În cele 14 luni de activitate, am solicitat structurii de integritate a UEFA informaţii privind 19 meciuri din Liga I şi a II-a, care au prezentat unele suspiciuni şi ca urmare a verificărilor efectuate ni s-a comunicat că în 14 jocuri rezultatul a fost negativ, în sensul că nu au existat suspiciuni, iar la cinci meciuri rezultatul a fost pozitiv“, a spus Hurdubaie.
UEFA foloseşte un sistem de detectare a fraudelor pentru pariuri, care vizează toate întâlnirile din primele două divizii ale asociaţiilor membre, precum şi partidele din competiţiile europene, însumând 29.000 de meciuri ţinute sub observaţie anual. Dacă sunt detectate activităţi suspecte ale pariorilor în cazul unor meciuri, UEFA anchetează imediat situaţiile ivite.
Ioan Hurdubaie crede că în viitor şi în România se va ajunge la persoane arestate pentru trucarea meciurilor. „Când se vor aduna suficiente probe, atunci vor fi şi arestări. Cazul din Germania a necesitat ani de zile de muncă până să se ajungă la o arestare. Eu cred că mafia pariurilor acţionează și în România“, a subliniat acesta.



Ultimele Stiri
abonare newsletter