Sport

Șapte echipe cu probleme în Liga 1! „U“ Cluj printre ele

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/10/08 11liga 1 probleme.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj, Rapid, Dinamo, Gloria Bistriţa, FC Braşov, CS Turnu Severin şi Gaz Metan Mediaş sunt cele şapte echipe din Liga 1 care sunt în pericol de a nu putea începe sezonul 2013-2014.

Această informație apare într-un raport prezentat de Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, în cadrul Comitetului Executiv al FRF.

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, Dumitru Costin, a declarat, luni, că în funcţie de numărul echipelor care nu vor putea începe viitorul sezon se va decide şi schimbarea sistemului competiţional la primele trei eşaloane din fotbalul românesc.


Problema finanţării în fotbal este critică la toate nivelurile, e buboiul cât casa. S-a ajuns la o limită, la ceea ce îi avertizam că se va întâmpla de acum doi ani. Cel mai probabil în ianuarie se va decide schimbarea sistemului competiţional la primele trei eşaloane. Este nevoie de o schimbare din cauza retragerii mai multor echipe care nu mai pot continua. Şi la Liga 1, preşedintele Dumitru Dragomir a prezentat un raport referitor la situaţia financiară. Sunt şapte echipe: Rapid, Dinamo, Gloria Bistriţa, U. Cluj, FC Braşov, Turnu Severin şi Gaz Metan Mediaş, care nu se ştie în ce măsură pot continua în sezonul următor. Urmează ca liga să consulte membrii afiliaţi, după care să prezinte un punct de vedere în ceea ce priveşte modificarea sistemului competiţional“, a declarat Costin pentru Mediafax.
Dumitru Dragomir a declarat săptămâna trecută că sunt „opt-nouă echipe în situaţii financiare dificile“, fără însă a le nominaliza, şi că este posibil ca din vara anului viitor să rămână doar 14 echipe în Liga 1.

Sandu: „Sistemul se poate modifica în 2-3 ani“

Mircea Sandu, președintele FRF, a explicat că sistemul competiţional nu se poate schimba decât peste 2-3 ani, precizând că ediţia 2013-2014 a Ligii 1 se va desfăşura cu câte echipe vor mai rămâne. „Sistemul se poate modifica în 2-3 ani. Dacă la vară în Liga 1 vor rămâne doar 14, atunci LPF va organiza competiţia cu 14, adică 26 de meciuri. Nu ştiu, vom vedea. În luna ianuarie ne vom întâlni cu membrii afiliaţi şi vom analiza situaţia“, a afirmat Mircea Sandu.

Oficialul FRF susţine că i-a avertizat pe conducătorii de cluburi că se va ajunge la desfiinţarea unor echipe din cauza datoriilor în urmă cu cinci ani. „Eu spun de cinci ani că aici se va ajunge, pentru că n-au vrut să reducem numărul echipelor din primele eşaloane. Noi trebuia să avem 16 echipe în Liga a II-a, dar avem câte 13 în fiecare serie. La Liga a III-a trebuiau să înceapă 16 echipe şi acum am o serie de 10 echipe, două de 12, două de 13 şi aşa mai departe“, a afirmat Sandu. Acesta nu este de acord cu sistemul play-off cu 14 echipe al Ligii 1, propus de LPF. El susţine că pentru Liga 1, din cauza condiţiilor meteo din România, soluţii ar putea reprezenta un campionat cu 16 formaţii sau un sistem play-off cu 12.

Ultimele Stiri
abonare newsletter