Sport

România întâlneşte Argentina în Cupa Davis

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/02_ziua/tenis-hanescu.jpg" border="0" alt="victor hănescu" title="Victor Hănescu e cel mai bine clasat român în clasamentul ATP" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Echipa de Cupa Davis a României va juca în weekend în primul tur al competiţiei, la Buenos Aires, cu puternica formaţie a Argentinei.</p>

România va întâlni Argentina în primul tur al grupei mondiale al Cupei Davis.

Echipa sud-americană este marea favorită a acestei întâlniri, atât prin prisma valorii superioare a jucătorilor, cât şi a faptului că va evolua pe teren propriu, la Buenos Aires. Echipa României este compusă din Victor Hănescu (locul 59 ATP simplu), Victor Crivoi (188 APT simplu), Adrian Ungur (183 ATP simplu) şi Horia Tecău (16 ATP dublu). Căpitan nejucător al echipei noastre este Andrei Pavel. Argentina va fi reprezentată de tenismeni mult mai bine clasaţi: David Nalbadian (19 ATP simplu), Juan Monaco (33 ATP simplu), Juan Ignacio Chela (31 ATP simplu) şi Eduardo Schwank (122 ATP simplu). Căpitanul nejucător al argentinienilor este Tito Vazquez.


Victor Hănescu şi Horia Tecău au câştigat recent proba de dublu a turneului de la Acapulco (Mexic), astfel că moralul celor doi componenţi ai echipei României este foarte bun înaintea confruntării cu puternica formaţie a Argentinei.

România a mai întâlnit Argentina în sferturile ediţiei 1981 a Cupei Davis şi a cedat pe teren propriu cu 2-3. Cele două echipe, alături de India, au în comun faptul că nu au câştigat niciodată „salatiera de argint“, deşi au jucat trei finale. România a fost învinsă de SUA în 1969, 1971 şi 1972 (ultima finală s-a disputat chiar la Bucureşti), iar Argentina a pierdut finalele din 1981 (1-3 cu SUA), 2006 (2-3 cu Rusia) şi 2008 (1-3 Spania, la Mar del Plata).


Argentinienii respectă România

Tenismanul Juan Monaco a declarat, luni, că întâlnirea echipei de Cupa Davis a Argentinei cu România, din primul tur al Grupei Mondiale, nu va fi uşoară pentru sud-americani, aşa cum cred mulţi, şi că Victor Hănescu este un jucător foarte respectat în circuitul ATP, informează canchallena.com.

„Suntem foarte concentraţi, pentru că întâlnirea cu România nu va fi uşoară, cum cred mulţi. Românii joacă destul de bine. Au devenit mai încrezători la dublu pentru că au câştigat titlul la Acapulco. În plus, Hănescu este un jucător de simplu foarte respectat în circuit. Faptul că jucăm acasă este un avantaj de care trebuie să profităm“, a spus Monaco.


Referitor la posibilitatea de a juca împotriva lui Hănescu în prima zi a întâlnirii de la Buenos Aires, Monaco a spus că meciurile cu românul sunt întotdeauna dificile. „Are aproape doi metri şi o formă fizică foarte bună. Dacă va fi cazul, îl voi înfrunta cu responsabilitate. Argentina poate ajunge că câştige Cupa Davis, avem o echipă mare. Del Potro este din nou în formă, deci avem opţiuni şi putem să jucăm pe orice suprafaţă“, a adăugat tenismanul argentinian.

abonare newsletter