Sport

Mircea Sandu: „Riscăm dezafilierea de la FIFA“

<p /><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/02_ziua/mircea-sandu.jpg" border="0" alt="Mircea Santu" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a afirmat că forul naţional riscă dezafilierea de la Federaţia internaţională (FIFA).

Sandu afirmă că forul pe care îl conduce riscă dezafilierea de la FIFA din cauză că Ministerul Sportului a înfiinţat o Comisie de Disciplină care ar trebui să judece suspendările jucătorilor din campionatul intern, fapt care contravine regulamentului

„Comisia de Disciplină a ministerului e o prostie. Dacă nu se înţelege că oamenii care fac legi nu trebuie să se implice în sport, FRF va fi dezafiliată. Acelaşi lucru s-a petrecut şi în Ucraina, care riscă acum suspendarea. Vom sta şi ne vom uita la alţii cum joacă în Europa. Această comisie e făcută degeaba, pentru că ar trebui să decidă dacă un jucător trebuie sau nu suspendat pentru două sau trei etape“, a afirmat Mircea Sandu la GspTV.


Preşedintele FRF s-a referit la scandalul datoriei pe care clubul Pandurii o are către Dinamo şi din cauza căruia formaţia gorjeană nu a fost programată la meciul de campionat cu Oţelul. Potrivit Agerpres, echipa din Târgu Jiu are de plătit o datorie de 480.000 de euro, altfel riscă să fie retrogradată pentru a doua neprogramare consecutivă. Marin Condescu, preşedintele clubului din Târgu Jiu, a ameninţat cu instanţele civile, cerând reprogramarea partidei cu Oţelul şi chiar dizolvarea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

„După orice acţiune în instanţa civilă trebuie să nu se mai poată acţiona în plan sportiv, şi invers. Cei care nu vor respecta acest aspect vor fi dezafiliaţi. Vom introduce în statut o prevedere care să lămurească aceste aspecte. Dacă cineva se duce şi câştigă în instanţele civile fără să le sesizeze şi pe cele sportive, cele din urma vor trebui să respecte acele hotărâri“, a precizat Mircea Sandu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter