Sport

Dragomir: „Banii din drepturile TV vor salva cluburile, însă doar până în vară“

<p><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/04/09 drepturi tv.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că situaţia din fotbalul românesc este critică şi că banii din drepturile TV vor salva multe cluburi, dar numai până în vară când este posibil să rămână doar 14 echipe în Liga 1.</strong>



„Este o situaţie critică în fotbalul românesc. Sunt foarte multe echipe care capotează. Dar până în vară nu e nici un pericol. Asta pentru că acum, în ianuarie, primesc banii din drepturile de televiziune şi au cu ce să reziste până în vară. Mai rămân poate datori în ultima lună, aşa că se termină şi campionatul ăsta. Dacă în vară se dovedeşte că nu putem alinia numărul de echipe (n.r. - 18) atunci începem cu noua formulă play-off - play-out cu 14. Nu există pericolul să fie mai puţin de 14 echipe în sezonul următor. Cam ştim ce probleme sunt, avem o situaţie exactă, dar nu o putem da publicităţii“, a spus oficialul LPF.

Dragomir a afirmat că Steaua nu se află printre cluburile cu probleme financiare. „Steaua nu se află printre cluburile cu datorii. Nu pot să spun despre ce echipe este vorba. Am apucat să spun că sunt şase cluburi datornice“, a menţionat Dumitru Dragomir.

Preşedintele Ligii este de părere că situaţia dificilă din fotbalul românesc este rezultatul crizei economice. „S-a ajuns aici pentru că în ţară nu merge nimic. Spuneţi-mi un domeniu de activitate unde iese profit că mă duc şi eu acolo. E deranj mare în România. În plus, patronii de cluburi sunt înghesuiţi, sunt speriaţi de justiţie. Pentru că la noi s-a împământenit ideea că cine face avere este hoţ. Şi atunci ei se feresc şi stau cât mai în umbră“, a precizat oficialul LPF.

Ultimele Stiri
abonare newsletter