Sport

Războiul declarațiilor între CFR și FRF!

<p><strong><span style="font-size: small;"><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/28/08 29 muresan frf.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Federația Română de Fotbal l-a acuzat pe Iuliu Mureșan, președintele clubului CFR Cluj, că „intoxiacă opinia publică“, după ce acesta a afirmat că regulamentul s-a schimbat într-un mod bizar. </span></strong></p>

 


Iuliu Mureșan a declarat într-o emisiune televizată că regulamentul Cupei României s-a schimbat pentru a favoriza echipa Petrolul Ploiești.


Oficialul clujenilor și-a arătat nemulțumirea vizavi de tragerea la sorția a fazelor finale ale Cupei României, procedeu care în opinia sa a favorizat echipa fostului patron al Universității Cluj. „Regulamentul Cupei s-a schimbat într-un mod bizar şi s-a creat un culoar pentru o echipă, ca să ajungă în finală. Culoarul şi toate jocurile sunt făcute pentru Petrolul. E clar, e un play-off şi un play-out, deci se doreşte ca Petrolul să aibă culoar. Nu am ştiut când s-au schimbat regulamentele. E grupa de play-off: CFR, Dinamo, Rapid şi Astra. Iar în play-out sunt celelalte patru echipe. Echipa care câştigă play-outul are culoar pentru finală. Este cel puţin ciudat. Am rămas surprins, că ştiam regulamentul. În fotbalul românesc faci scandal degeaba. Se încearcă mutarea finalei la Ploieşti, aşa ştiu. Noi jucăm finale, dar dincolo nu este nicio finală“, a declarat preşedintele CFR-ului la Digi Sport.


Dreptul la replică al Federației Române de Fotbal nu s-a lăsat așteptat. Cei de la FRF au postat un comunicat intitulat „Aruncatul pisicii, mijloc de escamotare a lacunelor“, în care precizează că Iuliu Mureșan „intoxică opinia publică“ și nu este la curent cu modificările de regulament efectuate de Comitetul Executiv al FRF. Deasemenea, forul condus de Mircea Sandu amintește și de faptul că oficialii de la CFR au dat dovadă de neglijență atunci când au întocmit lotul pentru Liga Campionilor. Cei de la FRF au mai precizat și faptul că orice echipă poate să ceară arbitrii străini, însă doar pentru meciurile din Liga 1, nu și pentru cele din Cupa României. Această din urmă precizare vine în urma faptului Arpad Paszkany, finanțatorul clujenilor, a declarat că echipa din Gruia este discriminată pentru că a cerut arbitrii străini, iar solicitarea nu a fost luată în considerare.


Constatăm cu mâhnire că aruncatul pisicii reprezintă, în ultima perioadă de timp, o nefericită preocupare a președintelui FC CFR Cluj, dr. Iuliu Mureșan, întru escamotarea serioaselor lacune ale propriilor subordonați în ceea ce privește documentarea și cunoașterea regulamentelor interne și internaționale.

A fost mai întâi demersul președintelui CFR Cluj de a trece în responsabilitatea FRF incapacitatea oficialilor abilitați ai grupării din Gruia de a interpreta corect chestiunea eligibilității jucătorilor în cupele europene. (...)


Aseară târziu, domnul Mureșan a izbutit o nouă și regretabilă intoxicare a opiniei publice. Domnia sa a mințit, susținând că FRF a modificat regulamentul tragerii la sorți a sferturilor de finală ale Cupei României, fără ca cineva să știe, cu puțin timp înaintea efectuării operațiunii. (...)

În încheiere ceva și despre arbitrii străini solicitați de campioana României pentru jocul programat în sferturile Cupei României cu Dinamo. Conform deciziilor CE și ale Comitetului de Urgență ale FRF, FC CFR Cluj a avut dreptul, aidoma tuturor cluburilor din Liga 1, să-și exprime opțiunea în acest sens, dar numai pentru meciurile din Ligii 1, nu și pentru cele din Cupa României“

Se arată în comunicatul semnat de către Federația Română de Fotbal. Acesta poate fi citit integral pe www.frf.ro.

abonare newsletter