Sport

CFR – Dinamo, derby-ul din sferturile Cupei

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/28/08 meci fotbal cfr dinamo _sc_91.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj va juca în această seară împotriva celor de la Dinamo București, în sferturile de finală ale Cupei Românie la fotbal. </strong>



„Feroviarii“ se luptă cu Dinamo pentru accederea în semifinalele competiției pe care au câștigat-o de trei ori în istorie.

CFR Cluj a avut o toamnă foarte încărcată. Pe lângă meciurile din campionat și Liga Campionilor, elevii lui Paulo Sergio se luptă și pentru Cupa României. Dacă în tururile precedente sorții le-au oferit adversari accesibili, în sferturi „feroviarii“ vor da piept cu Dinamo, câștigătoarea ediției trecute a competiției knock-out. Partida este una importantă pentru ambele echipe, întrucât parcursul lor din Liga 1 lasă mult de dorit, iar câștigarea acestui trofeu aduce și calificarea în play-off-ul Europa League.
Până în sferturi, CFR a trecut de ACS Berceni (2-0 în deplasare) și CS Botoșani (2-0 acasă), iar Dinamo de Voința Sibiu (2-1 acasă) și de Pandurii (2-1 în deplasare).
„E un meci foarte important, pentru că vrem să câștigăm Cupa României, și noi și cei de la Dinamo. Este presiune mai mare în Cupă, pentru că joci mai puține meciuri și poți câștigat un trofeu, dar suntem conectați la importanța partidei și vrem să câștigăm“, a declarat ieri Ionuț Rada, fundașul campionilor de la CFR.
Dorinel Munteanu, antrenorul celor de la Dinamo, a declarat înainte de deplasarea la Cluj că își dorește ca elevii săi să practice un joc ofensiv și să se califice în semifinalele Cupei. „Jucătorii sunt afectaţi de poziţia din clasament şi trebuie să conştientizeze lucrurile pentru a urca. Sunt convins că vor face totul pentru a arăta altfel. Jucătorii trebuie să-şi recapete încrederea în ei. E normal că Dinamo va avea un joc ofensiv, dar în primul rând avem nevoie de calificare în semifinalele Cupei României şi să acumulăm puncte pentru a creşte moralul“, a spus tehnicianul „câinilor roșii“.

Al patrulea CFR-Dinamo din 2012

Meciul dintre CFR Cluj și Dinamo București se va disputa în această seara, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ și va conta pentru sferturile de finală ale Cupei României. Cele două echipe s-au mai întâlnit de trei ori în 2012. „Feroviarii“ au câștigat cele două partide din Liga 1, în returul sezonului 2011-12 și în turul sezonului 2012-13, ambele în deplasare, iar bucureștenii s-au impus în Super Cupa României, după lovituri de departajare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter