Sport

Se desfiinţează Europa League?

<p><strong><img src="documente/stories/2 euro platini.jpg" border="0" align="left" />UEFA plănuieşte o reformă a cupelor europene pentru 2015, a declarat preşedintele Michel Platini într-un interviu acordat Ouest-France, fără să excludă posibilitatea desfiinţării Ligii Europa şi extinderea Ligii Campionilor.</strong>

La întrebarea dacă ar fi posibilă o ligă a campionilor de 64 de echipe, în condiţiile în care se pune tot mai des problema desfiinţării Ligii Europa, Platini a răspuns: "Există o analiză în curs pentru a se stabili ce format vor avea competiţiile europene între 2015 şi 2018. Se va discuta şi se va lua o decizie în 2014. Nu s-a hotărât nimic pentru moment".
Din sezonul 1999/2000, 32 de echipe participă în faza finală a Ligii Campionilor. Liga Europa, numită astfel din ediţia 2009/2010, a fost creată în 1971, sub titulatura de Cupa UEFA.
Platini, preşedinte al forului fotbalistic european din 2007, nu se teme de o eventuală creare a unei competiţii concurente Ligii Campionilor de către cele mai bogate cluburi. "Este o chestiune care revine mereu pe tapet. Asta nu mă îngrijorează. Nu văd cum ar putea funcţiona în afara cadrului UEFA. Cine îi va arbitra? Pe ce stadioane vor juca? Vor mulţi aşa ceva? Nu cred", a precizat oficialul francez.

Din cauza interesului al cluburilor şi al audienţei slabe, UEFA a desfiinţat la finalul anilor '90 şi Cupa Cupelor, competiţie în care se întâlneau câştigătoarele cupelor naţionale de pe tot cuprinsul Europei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter