Sport

UPDATE: CFR CLUJ s-a calificat în primăvara europeană. CFR a învins Sporting Braga, scor 3-1, în LIGA CAMPIONILOR.

<p style="color: #000000; font-family: '.Helvetica NeueUI'; font-size: 18px; line-height: 24px; text-align: -webkit-auto; -webkit-tap-highlight-color: rgba(26, 26, 26, 0.296875); -webkit-composition-fill-color: rgba(130, 98, 83, 0.0976563); -webkit-composition-frame-color: rgba(191, 107, 82, 0.496094);"><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/21/cfr - braga m 8-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj şi-a asigurat prezenţa în primăvara europeană, după ce a învins marți seara pe Sporting Braga cu scorul de 3-1 (3-1).</strong></p> <div style="color: #000000; font-family: '.Helvetica NeueUI'; font-size: 18px; line-height: 24px; text-align: -webkit-auto; -webkit-tap-highlight-color: rgba(26, 26, 26, 0.296875); -webkit-composition-fill-color: rgba(130, 98, 83, 0.0976563); -webkit-composition-frame-color: rgba(191, 107, 82, 0.496094);"><strong>Meciul, din Grupei H a Ligii Campionilor, a fost disputat pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca. </strong>

Portughezul Rui Pedro a reuşit o ''triplă'' (7, 15, 33) pentru CFR, acestea fiind primele sale goluri în Champions League, golul echipei oaspete fiind înscris de Alan (17). Braga a jucat mai bine de o repriză în 10 oameni, după eliminarea lui Douglao (45).
Tactica adoptată de CFR, cu apărare solidă şi contraatac, a dat roade destul de repede, iar Rui Pedro a deschis scorul în min. 7, după ce Piccolo a trimis spre Rafael Bastos, iar brazilianul a deviat pentru portughez. Rui Pedro a majorat diferenţa în min. 15, când a reluat din cădere, după un contraatac purtat de Sougou. Braga a revenit rapid şi a redus scorul în min. 17, prin Alan, după o neatenţie a lui Rada. Eder a avut o şansă notabilă în min. 20, dar a nimerit plasa laterală. Rafael Bastos l-a întrebuinţat pe Beto, fostul său coechipier de la CFR, în min. 30, cu un şut de la marginea careului, dar lusitanul a respins. Peste numai trei minute, CFR a marcat din nou, prin acelaşi Rui Pedro, care a venit din linia a doua şi a reluat în plasă mingea trimisă înapoi de Sougou (33).
Senegalezul Sougou a mai avut o şansă bună, în min. 40, tot pe contraatac, dar şutul său s-a dus peste poartă. Braga a ratat şi ea, în min. 42, la un corner, când mingea reluată cu capul de Custodio, dar Ivo Pinto a respins de pe linia porţii.
Braga a rămas în 10 în min. 45, când fundaşul Douglao l-a lovit cu cotul pe Rada şi a fost eliminat.
În partea secundă, Braga a păstrat posesia superioară pe care a avut-o de-a lungul partidei, iar CFR a încercat să dea lovitura de graţie pe contraatac sau la fazele fixe. Luis Alberto (54) a tras bine, dar Beto a reţinut, după care Alan a replicat (57) cu un şut puţin peste transversală.
Rafael Bastos (59) a avut un contraatac bun, dar şutul său la colţul scurt a fost deturnat de Beto în corner.
Braga a fost periculoasă în min. 77, când şutul lui Alan a fost respins de Felgueiras, iar Mossoro a reluat în plasă, dar se afla în poziţie de ofsaid.
Camora a avut şansa de a închide meciul, la capătul unui contraatac, dar mingea expediată de el a lovit bara (80). Camora a mai trimis o dată mingea în bară, deviată de Beto (82). După câteva faze fixe periculoase ale oaspeţilor, Aguirregaray şi Kapetanos (90) au creat din nou pericol la poarta lui Beto.
CFR a obţinut o victorie meritată, o premieră pentru ardeleni fiind faptul că reuşesc două succese în aceeaşi grupă a competiţiei.
Rui Pedro este primul jucător care a marcat trei goluri într-un meci pentru o echipă românească în Liga Campionilor.
CFR Cluj va juca ultimul meci din grupă pe Manchester United, pe 5 decembrie, pe "Old Trafford".
CFR are asigurată calificarea în 16-imile de finală ale Europa League, având în vedere că Galatasaray a învins pe Manchester United cu 1-0, dar păstrează şi şanse teoretice de a avansa în optimile Champions League.

 

 



 

LIVE TEXT:


CFR Cluj s-a calificat în primăvara europeană. Feroviarii clujeni au învins marți seara, acasă, pe portugehzii de la Sporting Braga, cu 3-1, într-un meci din Grupa H a Ligii Campionilor.

Minutul 90: Meciul s-a încheiat cu victoria feroviarilor clujeni. CFR Cluj - Sporting Braga: 3-1.

Minutul 82: Camora lovește bara din nou; mingea este deviată de Beto.


Minutul 80: O  nouă ocazie pentru CFR. Bastos îi pasează lui Camora, care trage din afara careului, iar mingea loveşte bara, fiind deviată de Beto.

Minutul 77: Sporting înscrie, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid.


Minutul 67: Camora şutează de la aproximativ 15 metri puţin peste poartă.
Minutul 58: Ocazie pentru CFR. Bastos a reuşit să scape de doi adversari la mijlocul terenului, a intrat în careu şi a tras din unghi, dar Beto respinge în corner.

Minutul 50: Deşi evoluează cu un om în plus, CFR nu reuşeşte să pună în pericol poarta portughezilor.
Minutul 46: A început repriza a doua.
Minutul 45: PAUZĂ
Minutul 45: Douglao (Sporting) este eliminat pentru cã l-a lovit pe Rada.
Minutul 33: Rui Pedro reuşeşete un hat-trick. Sougou îi centrează în dreptul punctului de la 11 metri lui Rui Pedro, care îl execută pe Beto cu un şut pe colţul scurt.
Minutul 30: Ocazie pentru CFR. Bastos şutează puternic de la aproximativ 16 metri, iar portarul Beto respinge cu pumnul într-o zonă unde nu se mai afla niciun jucător de la CFR.
Minutul 27: Viana şutează puternic de la aproximativ 20 de metri, dar portarul echipei CFR, Felgueiras, reţine balonul.
Minutul 17: După numai două minute, portughezii reduc din diferenţa de pe tabela de marcaj, printr-un gol reuşit de Alan.
Minutul 15: Clujenii controlează meciul şi marchează şi al doilea gol, prin acelaşi Rui Pedro. Sougou se descurcă excelent în careul portughezilor şi îi trimite mingea lui Rui Pedro, care îl bate pe Beto cu un şut din 11 metri.
Minutul 7: CFR a deschis scorul după numai şapte minute de joc. Bastos i-a pasat cu călcâiul lui Rui Pedro, care a marcat cu un şut din careu.
Minutul 1: Meciul a început

Echipele de start:
CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada - Mureşan, Luis Alberto - Sougou, Rui Pedro, Camora - Bastos. Antrenor: Paulo Sergio.
Sporting Braga: Beto - Leandro Salino, Douglão, Nuno Coelho, Ismaily - Ruben Micael, Custodio, Hugo Viana - Alan, Eder, Ruben Amorim. Antrenor: Jose Peseiro.
În celălalt meci al grupei, echipa turcă Galatasaray Istanbul întâlneşte pe teren propriu formaţia engleză Manchester United.
În etapa a patra, campioana CFR Cluj a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-0), de echipa turcă Galatasaray Istanbul, oaspeţii înregistrând atunci prima victorie din actuala ediţie a competiţiei europene intercluburi.
După patru etape, clasamentul grupei H a Ligii Campionilor este următorul: 1. Manchester United - 12 puncte, 2. Galatasaray - 4 puncte, 3. CFR Cluj - 4 puncte, 4. Sporting Braga - 3 puncte.
În funcție de jocul rezultatelor, CFR Cluj ar putea evolua fie în optimile Ligii Campionilor, fie în 16-imile Ligii Europa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter