Sport

VIDEO: Paszkany răspunde acuzaţiilor că ar vrea să distrugă U Cluj: „probabil eu sunt proprietarul DIICOT SRL”

<p><strong><img src="documente/stories/03_martie/08_ziua/arpad-paszkany.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Patronul clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, a răspuns acuzaţiilor venite din partea lui Florian Walter, finanţatorul clubului Petrolul Ploieşti, care l-a acuzat că vrea să distrugă Universitatea Cluj şi că la comanda acestuia a fost efectuat controlul Gărzii Financiare la U Cluj şi Petrolul.</strong></p>

Probabil că eu sunt proprietarul DIICOT SRL şi îi comand administratorului societăţii unde să facă control şi ce să facă. Nu pot să răspund la aberaţii. Eu cred că domnul Walter a stat prea puţin în Cluj ca să se familiarizeze cu realităţile Clujului. Pe de altă parte, mă tem că însuşi unii jurnalişti alimentau şi încă alimentează în continuare în urechea dânsului anumite informaţii mincinoase şi incorecte. Eu m-aş bucura dacă nu două, dacă ar fi măcar trei echipe, poate nu din Cluj-Napoca, ci din judeţul Cluj, de ce să nu fie şi Clujul o a doua capitală şi din punct de vedere fotbalistic după Bucureşti. În loc să mergem la Giurgiu, la Galaţi să avem şi noi nişte deplasări care să fie aici, la 3 km, la 10 km. El ar trebui să răspundă lui însuşi de unde vine gândirea asta. Altfel eu nu pot să-mi explic aceste declaraţii care sunt greu de calificat”, a precizat Paszkany.

Florian Walter a declara în nenumărate rânduri că presiunile venite din partea lui Arpad Paszkany cât timp era finanţatorul clubului Universitatea erau foarte mari.


Ce presiuni? E foarte uşor să arunci nişte fumigene. Cu domnul Walter m-am întâlnit absolut întâmplător o singură dată în viaţa mea, pe aeroportul din Bucureşti, am călătorit cu dânsul, nu unul lângă celălalt, cu avionul. Întrebaţi-l dacă am făcut ceva presiuni, l-am strâns de mână, sau de altceva”, a precizat finanţatorul CFR Cluj.


Finanţatorul Petrolul Ploieşti, Florian Walter, acuză autorităţile locale din Cluj-Napoca pentru ancheta declanşată de procurorii DIICOT privind transferul a 15 fotbalişti de la Universitatea la clubul prahovean, omul de afaceri susţinând că acestea doresc desfiinţarea clubului ardelean. “Anchetă? De ce ar fi o anchetă? DIICOT spune că e o anchetă, dar e o anchetă premeditată. Mă aşteptam la ea de mult timp. Vine dinspre autorităţile locale, vor să dispară «U». De când am venit eu acum trei ani de zile, la câte mi s-au întâmplat mie în Cluj, deja se vede că s-a ajuns la apogeu. Această echipă trebuie să dispară de pe faţa pământului. Sută la sută este o răzbunare a celor de acolo, pentru că eu i-am anunţat din ianuarie că plec din motive personale”, a declarat Walter.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) informează că, în perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a unui număr de 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA.


Poliţia Română precizează că sportivii sunt înregistraţi la noul club, figurând cu o valoare de transfer ridicată, unul dintre ei fiind transferat deja la un al treilea club sportiv contra unei sume apreciate la 250.000 de euro.

Astfel, se estimează că, prin această modalitate, clubul sportiv din Cluj a fost prejudiciat cu aproximativ 10,95 milioane euro (45.225.000 RON), arată Poliţia Română.

Ultimele Stiri
abonare newsletter