Sport

VIDEO: Árpád Pászkány: "Eu nu ma ocup de transferurile jucătorilor"

<p><img src="documente/stories/03_martie/08_ziua/arpad-paszkany.jpg" border="0" alt="Arpad Paszakny" title="Arpad Paszakny" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px; border: 0px none;" /><strong>Finanţatorul CFR 1907 Cluj, Árpád Pászkány, a declarat joi, în urma verificărilor făcute de Garda Financiară, că el nu se ocupă de transferul jucătorilor şi că toate elementele juridice şi economice sunt în ordine.</strong></p>

„Unii poate că mai primesc informaţii de pe la colţuri, trebuie să-şi justifice activitate. Nu ştiu ce căutau”, a precizat omul de afaceri.   Procurorii DIICOT au solicitat informaţii cu privire la transferul jucătorilor Lacina Traore şi Michael Dorsin la echipe din Rusia. Lacina Traore a fost transferat de la CFR la echipa Kuban Krasnodar iar mai apoi a ajuns la echipa Anji Mahachkala din Moscova.

„Clubul de fotbal are toate serviciile economice, contabile, juridice, externalizate. Este o compannie de contabilitate şi audit financiar care se ocupă de tot ce înseamnă contabilitate şi audit. Garda Financiară a fost miercuri, a cerut nişte documente, compania le-a pus la dispoziţie şi gata. Le-a pus la dispoziţie actele de transfer la nişte jucători, eu nu mă ocup de aşa ceva, informativ vă spun”, a mai declarat  Pászkány.


„Eu nu-mi fac nicio grijă, clubul nostru în fiecare an, dincolo de faptul că contabilitate este făcută de o societate de specialitate, este auditat de o altă companie independentă, este auditat de auditorul de la LPF, şi nu în ultimul rând, e auditat de UEFA, atât pe plan fiscal, cât şi pe plan juridic”, mai spune finanţatorul CFR-ului. „Auditul de la UEFA este foarte minuţios făcut şi temeinic. Nu este un secret, dacă te găsesc cu orice chichiţă încearcă să nu-ţi dea banii care îţi revin sau încearcă să reţină cu titlu de penalitate din banii respectivi. Suntem singurul club din România care a obţinut bani de la UEFA tocmai datorită faptului că toatele elementele juridice şi economice erau perfecte. Nu comentez percheziţiile de la U Cluj, că nu cunosc nici temeiul, nici fundamentul, nică măcar nu mă interesează”, a mai precizat acesta.

Reprezentanţi ai Gărzii Financiare Cluj au făcut verificări la clubul de fotbal CFR Cluj, afirmă surse judiciare, care menţionează că acestea au vizat transferuri ale unor jucători, dar şi alte activităţi financiare ale clubului. Conform unor surse judiciare, o echipă a Gărzii Financiare Cluj a fost, miercuri, la sediul clubului de fotbal CFR Cluj, unde a verificat mai multe documente financiar-contabile. Sursele citate spun că verificarea a vizat atât transferurile unor jucători, cât şi alte activităţi financiare ale clubului. Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, nu a putut fi contactat. Miercuri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au făcut două percheziţii la sediile echipelor de fotbal Petrolul Ploieşti şi “U” Cluj. Citeşte şi: Verificări ale Gărzii Financiare la CFR Cluj.


Ultimele Stiri
abonare newsletter