Sport

Pițurcă face teste în amicalul cu Belgia

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/12/meci fotbal romania - franta stadionul arena nationala rp 107.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Victor Pițurcă a declarat că vrea să testeze mai mulți jucători, din această cauză nu au fost chemații unii fotbaliști consacrați pentru meciul amical România – Belgia. </strong>


Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, că neconvocarea jucătorilor Răzvan Raţ şi Gabriel Tamaş pentru amicalul cu Belgia reprezintă un avertisment, el arătându-se nemulţumit de atitudinea fotbaliştilor în meciul cu Olanda din preliminariile CM 2014.

Totodată, Pițurcă a spus că vrea să vadă la lucru jucătorii de perspectivă. „Vreau să văd anumiţi jucători pe un post sau altul şi să îi văd pe cei care au jucat mai puţin. Pentru acest meci am renunţat la anumiţi jucători din diverse motive. Sper ca lotul de acum să facă o figură frumoasă. Vreau să văd anumiţi jucători pe posturile de fundaş dreapta, fundaş stânga, mijlocaş central şi de bandă. La Raţ am renunţat, în ceea ce îl priveşte pe el şi pe Tamaş, nu mi-a plăcut atitudinea lor din meciul cu Olanda. E un avertisment, nu numai pentru ei, ci pentru orice jucător, că atunci când transmit ceva în teren ei trebuie să facă. Nu se pune problema să renunţ definitiv la ei, am renunţat pentru acest meci“, a explicat Piţurcă.
În ceea ce îl priveşte absenţa atacantului Raul Rusescu (Steaua) din lot, Piţurcă a afirmat că în decizia de a selecţiona un jucător nu contează numai golurile marcate. „Au fost convocaţi Marica, Grozav, Stancu în momentul ăsta, poate data viitoare va fi chemat Rusescu. Sper că sunteţi convinşi că nu am nimic cu el. Nu e important că a marcat. Nu numai acest lucru contează. Au fost jucători de-a lungul timpului care erau golgheteri şi care nu erau convocaţi la echipa naţională. Ion Oblemenco a fost idolul meu, era golgheter şi nu era chemat. La fel şi Dănciulescu. Un jucător poate să aibă o anumită valoare şi să marcheze, dar asta nu înseamnă că va fi imediat selecţionat", a spus Piţurcă.
Mijlocaşul Dan Nistor a fost convocat de Piţurcă pentru a vedea cum reacţionează la echipa naţională. „Nistor e unul dintre cei mai buni de la Târgu Jiu. Îl urmăresc de mult, îmi place că e un jucător de travaliu, cu un serviciu foarte bun şi merită să fie chemat la naţională să vedem cum reacţionează“, a spus Pițurcă.

Mutu nu e pregătit fizic

Tehnicianul a adăugat că Adrian Mutu lipseşte din lotul pentru amicalul de miercuri deoarece „a fost luat peste picior“ de reprezentaţii mass-media.
„Mutu când îşi va reveni 100 % din punct de vedere fizic va fi chemat la naţională. Nu mi-a plăcut poziţia presei cum s-a comportat faţă de el, un jucător care a încercat să fie profesionist şi a fost luat peste picior şi mie nu mi-a convenit. Nu e vorba că vreau să îl protejez. El trebuie să îşi revină la nivelul fizic normal şi când vine la naţională să joace de la început şi la capacitate normală. Eu sunt sigur că şi-ar fi dorit să vină chiar şi dacă nu era titular, dar am hotărât să nu îl chem“, a menţionat Victor Piţurcă.

Nici un clujean la lot!

Lotul echipei naţionale s-a reunit, luni, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia în vederea partidei amicale cu selecţionata Belgiei, programată, miercuri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Victor Pițurcă nu a convocat nici un jucător de la formațiile clujene CFR și Universitatea.
Ciprian Tătărușanu (Steaua), Silviu Lung jr. (Astra Giurgiu) – portari, Srgian Luchin (Dinamo), Vlad Chiricheș (Steaua), Valerică Găman (Astra), Dragoș Grigore (Dinamo), Dorin Goian (Spezia), Florin Gardoș (Steaua), Ștefan Radu (Lazio), Iasmin Latovlevici (Steaua) – fundași, Gabriel Torje (Granada), Alex Chipciu (Steaua), Mihai Pintilii (Steaua), Dan Nistor (Pandurii), Ionuț Neagu (Oțelul), Alex Bourceanu (Steaua), Costin Lazăr (PAOK), Cristi Tănase (Steaua), Alexandru Maxim (Pandurii) – mijlocași, Bogdan Stancu (Orduspor), Ciprian Marica (Shalke), Gheorghe Grozav (Petrolul), Marius Alexe (Dinamo).

abonare newsletter