Sport

Victorie pentru „U“ Mobitelco, în fața formației Timba Timișoara

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/09/u mobitelco timba.jpg" border="0" align="right" />Baschetbaliștii clujeni au simțit din nou gustul victoriei în partida de pe teren propriu cu Timba Timișoara. </strong>



Elevii lui Niksa Bavcevic s-au impus în fața formației bănățene cu 71-60, pe sferturi 17-19, 21-16, 20-13 și 13-12. Aceasta este prima victorie a „studenților“, după două meciuri pierdute în fața echipelor Gaz Metan Mediaș și CSU Asesoft Ploiești.
Pentru „U“ Mobitelco au marcat: Barnette 19 p (10 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții), Wright 14  p (6 p.d.), Nikolov 11 p (7 rec., 4 p.d., 2 capace), Silvășan 11 p (4 rec., 3 p.d.), Baciu 10 p (8 rec.), Todorovic 4 p (4 rec.), Hallik 2 p (2 rec.). Au mai jucat: Nakic (2 p.d.), Kuti.
Această partidă a marcat și retragerea oficială din activitatea de jucător a americanului Tyler Morris, cel care a înscris coșul decisiv în finala campionatului din anul trecut, când „U“ Mobitelco a devenit campioana României după 15 ani de pauză. Tyler nu a jucat, dar a fost cel care a făcut angajarea de la început de meci.

Declarații:

Sean Barnette
, cel mai bun marcator: „A fost un meci special pentru Tyler, am văzut cu toții ce înseamnă el pentru Cluj și cât de mult îl apreciază fanii. Meciul, în sine, a fost unul greu pentru că, deși am avut antrenamente puternice toată săptămâna, nu am putut transfera energia de acolo în meci“.

Niksa Bavcevic: „Sunt mulțumit că am putut să îi lui Tyler oferim o victorie la despărțire, dar nu sunt satisfăcut de jocul nostru. Din nou, pentru a treia oară după meciul cu Ciuc și cel cu Dinamo, adversarul vine și joacă zona. Am încercat, din păcate, doar jocul de afară, șuturile de la distanță, lucru care, desigur, a fost greșit. Avem aruncători buni, putem ataca zona, însă astăzi nu am avut deloc răbdare, am aruncat după decizii pripite, individuale. În sfertul trei, când am pasat mai repede și când am executat schemele mai repede, ei au schimbat rapid din defensivă zona, însă pe urmă au trecut din nou la ea și nu am reacționat nicicum, a trebuit să muncim pentru victorie. Timba are o echipă bună și după cum am mai spus, nu trebuie să subestimam nici un adversar“.

Tyler Morris: „Atmosfera a fost specială! Din păcate, nu s-a terminat așa cum credeam cu toții că se va termina, însă această seară a fost una specială pentru Cluj, pentru echipă, pentru mine. Am primit o minge de aur, practic pentru mine sunt doi ani comprimați în ea! Sunt bucuros că am reușit să câștigăm în această seară, Mircea, antrenorul și toată lumea au vrut această victorie pentru a-mi oferi o seară specială. Ați fost, cu toții, minunați și nu o să uit niciodată experiența pe care am avut-o aici, la Cluj. După ce mă întorc acasă o să... mănânc multa mâncare, o să mă odihnesc și o să îmi limpezesc mintea. În câteva săptămâni o să mă decid ce voi face“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter