Sport

Simone Tempestini și Sergiu Ițu vor debuta în Italia

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/08/06 9 nra tempestini itu.jpg" border="0" align="right" />După ce s-au duelat pe probele speciale din România, Simone și Sergiu formează noul echipaj al Napoca Rally Academy.</strong>



Cei doi vor participa la Trofeul Raceday Ronde Terra, prima etapă fiind programată în acest weekend la Ronde Balcone delle Marche.

După ce s-a clasat pe podiumul Juniorilor la finele primului sezon pe o mașină cu tracțiune integrală în Campionatul Național de Raliuri, Simone Tempestini va participa weekendul acesta la Ronde Balcone delle Marche. Cel mai tânăr pilot al Napoca Rally Academy va face echipă, pentru prima oară într-o competiție oficială, cu noul său copilot, Sergiu Ițu.
După trei ani de zile în care l-a avut în dreapta sa pe experimentatul copilot Lucio Baggio, Simone Tempestini va participa pentru prima oară într-un raliu alături de Sergiu Ițu. Debutul noului echipaj Napoca Rally Academy va avea loc weekendul acesta în Italia, la a cincea ediție a raliului Ronde Balcone delle Marche, programat în 10 și 11 noiembrie.
„Vreau să-i mulțumesc lui Lucio pentru tot ce a făcut pentru mine până acum și mă bucur că îl vom avea în continuare alături de noi. Abia aștept ziua de vineri, când voi pleca spre Ronde Balcone delle Marche!“, a spus Simone Tempestini.

Ițu: „Voi trece la un alt nivel“

Sergiu Ițu a declarat că este foarte fericit că îi va fi copilot lui Simone Tempestini, pentru că acest lucru îi va prinde foarte bine în carieră. „Colaborarea cu Simone înseamnă o șansă extraordinară pentru mine. Practic, voi trece la un alt nivel. Sunt convins că ne vom înțelege foarte bine după primii kilometri de probă specială“, a declarat Sergiu Ițu. Întrecerile de tip „ronde” din Italia reprezintă o variantă mai scurtă a unui raliu, fiind asimilate unui rally-sprint. Astfel, concurenții participă în prima zi, cea de sâmbătă, la recunoașteri și shakedown, competiția propriu-zisă urmând să aiba loc în ziua de duminică. Simone și Sergiu vor avea de parcurs 38 de kilometri, raliul fiind constituit dintr-o singură probă specială, parcursă de patru ori.


Ultimele Stiri
abonare newsletter