Sport

Raliul Clujului se va ţine de Zilele Oraşului

<p class="MsoNormal"><img src="images/stories/raliu.jpg" border="0" style="float: left; margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 5px; margin-right: 5px;" />Ediţia din acest an a Raliului Clujului va avea loc mai repede decît de obicei, respectiv la sfîrşitul lunii mai, cu o lună mai devreme decît precedentele opt ediţii.</p> <p>Federaţia Română de Automobilism Sportiv a stabilit calendarul competiţional pentru anul 2011.</p>

 

În cadrul şedinţei Consiliului Federal al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv de la sfîrşitul lunii decembrie s-a definitivat calendarul Campionatului Naţional de Raliuri - Dunlop, ediţia 2011. Astfel, Raliul Clujului va fi cea de a treia etapă din noul sezon şi se va desfăşura în perioada 28-29 mai 2011. Ediţia din acest an va fi o bornă importantă pentru automobilismul clujean, întrucît este cea cu numărul 30.


Ca şi la ultimele două ediţii, şi în 2011 la Raliul Clujului vor participa echipaje din străinătate. „Valenţa internaţională a Raliului, începută în sezonul 2009, dorim să o păstram şi la ediţiile următoare. Membrii Clubului Sportiv Savu Racing sînt deosebit de bucuroşi pentru faptul că vor putea oferi şi în sezonul competiţional 2011 fanilor clujeni ai motorsportului şi de ce nu, şi fanilor din alte zone ale ţării, o cursă de tradiţie, organizată la cele mai înalte standarde, aşa cum de altfel s-a întîmplat şi la ediţiile precedente “, a declarat Horaţiu Savu, preşedintele Savu Racing, societatea care organizează Raliul Clujului.

Mai devreme cu o lună

Spre deosebire de ultimele ediţii, în acest an Raliul Clujului se va desfăşura la sfîrşitul lunii mai, cu o luna mai devreme decît în mod obişnuit. Competiţia automobilistică va avea loc simultan cu ediţia inaugurală a Zilelor Clujului. „Devansarea perioadei de desfăşurare a raliului faţă de perioada devenită tradiţională pentru ultimele opt ediţii organizate de noi, nu cred că va pune probleme deosebite, iar asocierea raliului cu Zilele Clujului, manifestare organizată pentru prima dată în anul 2011, sîntem convinşi că va aduce numai beneficii de imagine pentru toate părţile implicate“, a mai declarat Horaţiu Savu.


Calendar competiţional 2011

Etapa    Competiţie                 Dată                       Suprafaţa

1          Raliul Braşovului            8 - 9 aprilie              asfalt


2          Raliul Mureşului             6 - 7 mai                  asfalt

3          Raliul Clujului                28 - 29 mai              asfalt


4          Raliul Argeşului             17 - 18 iunie             asfalt

5          Raliul Sibiului                8 - 9 iulie                  macadam


6          Raliul Aradului               5 - 6 august              macadam

7          Raliul Ţara Bîrsei           2 - 3 septembrie        macadam

8          Raliul Iaşului                23-24 septembrie       macadam

9          Raliul Bacăului              14-15 octombrie         macadam

Ultimele Stiri
abonare newsletter