Sport

Casillas şi Mourinho, cei mai buni în 2010

<p class="MsoNormal"><img src="images/stories/casillas.jpg" border="0" style="float: left; margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 5px; margin-right: 5px;" />Spaniolul Iker Casillas (foto) a fost desemnat cel mai bun portar din lume al anului 2010, conform anchetei realizate de Federaţia internaţională de istorie şi statistică a fotbalului (IFFHS).</p> <p class="MsoNormal" />Goalkeeper-ul celor de la Real Madrid i-a devansat pe brazilianul Julio Cesar (Inter Milano) şi cehul Petr Cech (Chelsea Londra). Casillas, campion mondial cu Spania, a obţinut 304 puncte, fiind urmat la mare distanţă de Julio Cesar (124) şi Cech (56).

Între cei 19 cei mai buni portari din lume pe 2010 figurează 12 europeni, 3 sud-americani, 2 africani, cîte unul din America de Nord şi Oceania. Din această elită a goalkeeperilor, 6 joacă în Anglia, 4 în Italia şi 4 în Spania. Italianul Gianluigi Buffon, cîştigător de 4 ori al distincţiei IFHHS, apare abia pe locul 9 în topul portarilor din 2010 din cauza unei accidentări care l-a ţinut mai multe luni departe de teren.

Cel mai bun antrenor din lume în 2010 a fost desemnat portughezul Jose Mourinho, cîştigător al unei tripe istorice cu Internazionale Milano (Campionatul Italiei, Cupa Italiei şi Liga Campionilor). Lusitanul i-a părăsit însă pe „nerazzuri“ şi este în prezent tehnician al formaţiei Real Madrid. Mourinho a cîştigat acest titlu a treia oară, după 2004 şi 2005. Portughezul a obţinut 294 de puncte şi i-a devansat pe Josep Guardiola, de la FC Barcelona, (188 de puncte) şi pe Louis van Gaal, de la Bayern Munchen, (75 de puncte). Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, românul Mircea Lucescu, a ocupat locul 11 în clasamentul celor mai buni tehnicieni din anul 2010.

Ultimele Stiri
abonare newsletter