Sport

„U“ Jolidon s-a calificat în Liga Campionilor!

<p><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/23/24 u jolidon murat.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vicecampioanele de la „U“ Jolidon Cluj s-au calificat pentru prima dată în istorie în grupele Ligii Campionilor!</strong></p>

 

Elevele lui Gheorghe Covaciu au învins în meciul decisiv formația Rostov pe Don, cu scorul de 23-22, la pauză 13-11. Cea mai bună jucătoare clujeancă a fost Carmen Cartaș, care a marcat nu mai puțin de nouă goluri! Pentru vicecampioană au mai înscris Senocico – 5 goluri, Dincă – 4 g, Chintoan – 3 g, Tivadar şi Vădineanu câte un gol. „Studentele“ au ajuns în finala turneului de calificare după ce au trecut sâmbătă de formația turcă Muratpașa cu 34-26,


„U“ Jolidon Cluj va juca în grupa B a Ligii Campionilor împotriva puternicelor  formaţii Gyor ETO (Ungaria), Krim Ljubljana (Slovenia) şi Podravka Koprivnica (Croaţia).

Covaciu și Cîrlig, bucuroși de calificare


La finalul partidei antrenorul Gheorghe Covaciu şi-a felicitat jucătoarele pentru marea performanță obținută. „Sunt foarte bucuros pentru calificare. Felicit întreaga echipă, dar şi publicul fără de care nu ştiu dacă reuşeam această mare peformanţă“, a spus Covaciu.

Gabriel Cîrlig, finanțatorul handbalistelor, s-a declarat și încântat de calificarea în grupele celei mai puternice competiții dedicată echipelor de club. „Este un moment magic pentru echipa noastră, o încununare a muncii de ani de zile. Este extraordinar că am învins o echipă din Rusia şi se pare că pentru toate este un început. Am mai răzbunat înfrângerile trecute, cu echipe de club ruseşti sau naţionala Rusiei. Suntem foarte fericiţi şi mândri de fete“, a declarat Cîrlig.


foto: ucluj.ro

Ultimele Stiri
abonare newsletter