Sport

Perfomanțe notabile pentru Ilka Csoregi

<p /><strong><img src="documente/stories/ilka_csoregi.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Ilka Csoregi (16 ani), tenismena legitimată la Winners Tennis Club, a avut un sfârșit de vară plin de rezultate bune peste Ocean. </strong>

Ilka a participat la trei turnee în ultimele săptămâni: Canadian Open Junior Championships (26 aug – 1 sept), US Open Junior Tennis Championships (2-9 sept) și U18 World Ranking Event Montreal (10-14 sept). La toate turneele, Ilka a participat atât la simplu, cât și la dublu.

La primul turneu canadian, Ilka Csoregi s-a oprit în sferturi, unde a pierdut în fața Antoniei Lottner (GER), favorita numărul 1, scor 4-6, 4-6. La dublu, Ilka a făcut pereche cu Zarah Razafimahatratra din Madagascar, cele două ajungând până în penultimul act al turneului. Acolo au dat peste cuplul canadian Routliffe/Zhao (favoritele numărul 5), fiind învinse cu 6-3, 6-4.
Totuși, Ilka Csoregi n-a stat pe gânduri și a mers mai departe, spre US Open. Aici s-a oprit în sferturi, pe ambele tablouri. La simplu, aceeași Antonia Lottner (GER) s-a impus în fața Ilkăi, scor 6-3, 6-1, pentru ca la dublu, perechea româno-letonă Csoregi/Ostapenko să fie eliminată de cuplul kazako-rusesc Danilina/Kulichkova (favoritele numărul 1), cu scorul 3-6, 6-0 [11-9].
Ilka nu a lăsat armele jos și a bifat un parcurs de excepție la turneul U18 Canadian World Ranking Event desfășurat la Montreal. La simplu, tenismena de la Winners Tennis Club s-a calificat până în faza semifinalelor, unde a fost eliminată de americanca Kaitlyn McCarthy (4-6, 2-6), cea care avea să câștige turneul. La dublu, Ilka a făcut pereche cu americanca Christina Makarova, fiind favoritele numărul 1 ale competiției. Cele două tenismene și-au respectat statutul și au câștigat competiția. Ilka și Christina le-au bătut în finală pe canadiencele Charlotte Petrick/Erin Routliffe, scor 6-4, 2-6 [10-8].

În perioada următoare, Ilka Csoregi se va pregăti pe plan local, pe terenurile de la Winners Tennis Club, dorința ei fiind aceea de a acumula cât mai multă energie pentru competițiile următoare. Ilka Csoregi, care actualmente este cea mai bună tenismenă din România la categoria ei – locul 31 în lume, va participa în curând și la turnee pentru senioare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter