Sport

Turneu de baschet în Gruia

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/20/120 streetball 3.jpg" border="0" align="left" />Între 21 şi 23 septembrie, amatorii de baschet pot participa la prima ediţie a „Trofeului BeSport”.</strong>

Clujenii sunt invitaţi să ia parte între 21 şi 23 septembrie la prima ediţie a competiţiei de streetball „Trofeul BeSport”, organizat de BeSport şi găzduit de clubul sportiv Fabrica de Sport. Evenimentul se adresează tuturor celor care doresc să practice baschetul într-un cadru organizat, profesionişti şi amatori deopotrivă, fără limită de vârstă. Asta pentru că scopul principal al evenimentului este promovarea sportului, cu predilecţie a baschetului, în societate şi, mai ales, în rândul adolescenţilor.

Un turneu pentru toţi iubitorii de baschet

„Ţinând cont de faptul că oraşul Cluj are o tradiţie de peste 50 de ani în baschet, ne dorim ca acest eveniment să devină, în timp, o competiţie anuală şi importantă în agenda sportivă clujeană. Pentru această primă ediţie ne aşteptăm la peste 200 de participanţi la cele 4 categorii ale turneului”, au declarat Claudiu Trinca şi Mihai Vidican, organizatorii „Trofeului BeSport”.
Înscrierile în competiţie se pot face până astăzi, 20 septembrie, la Sala Sporturilor, în intervalul orar 17:00-20:00, şi la Fabrica de Sport (pe strada Tudor Vladimirescu, în continuarea străzii Tăietura Turcului, spre Calea Baciului), între orele 12:00 şi 20:00. Pentru cei din alte localităţi sau în cazuri excepţionale, înscrierile se pot face şi trimiţând un e-mail la adresa besport.cluj@gmail.com. În total se vor putea înscrie 18 echipe pentru fiecare din cele 6 categorii: sub 14 ani (o competiţie – mixt), 14-17 ani (două competiţii, fete şi băieţi), 17-35 ani (două competiţii, fete şi băieţi), peste 35 ani (o competiţie – mixt).

Arbitri din Federaţia Română de Baschet

Echipele vor avea 3 jucători, plus unul de rezervă, fiind acceptaţi si jucătorii legitimaţi (jucător cu drept de joc în competiţiile naţionale de baschet). Regulile de joc vor fi cele din competiţiile internaţionale de streetball, iar arbitrii fac parte din brigada oficială a Federaţiei Române de Baschet. Pe lângă competiţia propriu-zisă, participanţii se vor  putea înscrie la diferite concursuri conexe: aruncări de 3 puncte, precum şi un concurs de slam-dunk. De asemenea, în seara de 22 septembrie, după încheierea competiţiilor zilei, va fi organizată o petrecere pentru toţi cei prezenţi.
Taxa de participare pentru o echipă formată din 3 persoane + o rezervă este de 30 de lei la competiţiile sub 18 ani şi de 40 de lei la competiţiile peste 18 ani. Pentru concursul de aruncări de 3 puncte, taxa de participare e de 6 lei, în timp ce la concursul de slam-dunk înscrierea e gratuită.
Vor exista premii pentru fiecare categorie în parte, iar participanţii vor primi premii surpriză oferite de organizatori şi parteneri. Mai multe detalii despre acestea, cât şi despre „Trofeul BeSport”, pot fi găsite pe site-ul oficial dedicat evenimentului: www.trofeul-besport.wix.com/cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter