Sport

CFR începe duelurile din Ligă!

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/19/07 19 braga cfr.jpg" border="0" align="right" />CFR Cluj va juca în această seară în deplasare cu SC Braga, în prima etapă a fazei grupelor din UEFA Champions League. </strong>

Campioana României va debuta în această seară în noul sezon al celei mai importante competiții dedicată cluburilor.

CFR s-a calificat a treia oară în grupele Ligii Campionilor. „Feroviarii“ au terminat pe locul patru la precedentele două participări, dar acum își doresc să ocupe cel puțin locul trei, care i-ar duce în șaisprezecimile Europa League. Elevii lui Ioan Andone au șanse, cel puțin teoretic, să ajungă chiar în optimile Ligii, întrucât vor întâlni un singur adversar „imposibil“: Manchester United. Celalte două, Braga și Galatasaray, sunt echipe bune, dar nu peste sau nu cu mult peste campioana României.
Tehnicianul cu care CFR a cucerit două din cele trei titluri din palmares, Ioan Andone, nu subestimează SC Braga,
„La Braga va fi greu, ei au în lot șapte jucători din naționala Portugaliei. Nu avem voie să ne deschidem așa cum am făcut cu Dinamo. Jucătorii se vor motiva suplimentar singuri, pentru că este o onoare să joci în cea mai bună competiție inter-cluburi. Mai avem încă mult de muncă. Mergem la Braga pregătiți să înscriem. Dacă vom reuși mai multe puncte decât Urziceniul sigur vom prinde unul din primele două locuri“, a declarat Ioan Andone după victoria cu Dinamo, obținută sîmbătă seara chiar în Ștefan cel Mare.

Braga, prima întâlnire cu români

Meciul din această seară va fi prima întâlnire a SC Braga cu o echipă românească şi totodată prima partidă jucată de CFR împotriva unei formaţii portugheze. Legăturile dintre cele două echipe garantează, însă, câteva surprize: în lotul lui Ioan Andone se găsesc șase jucători portughezi şi trei foşti jucători de la Braga. De asemenea, antrenorul lusitanilor, José Peseiro, e familiar cu Liga 1, întrucât a pregătit formaţia Rapid Bucureşti între iulie 2008 şi ianuarie 2009, perioadă în care a reuşit să o învingă acasă pe CFR Cluj, scor 1-0, în al treilea său meci ca antrenor în România. Cea mai mare performanță a tehnicianului de la Braga este calificarea în finala Cupei UEFA din 2005 a echipei Sporting Lisabona, care a pierdut însă trofeul în fața formației CSKA Moscova.
SC Braga – CFR Cluj se va disputa în această seară, de la ora 21.45, pe stadionul AXA (foto). Meciul va fi arbitrat de o brigadă daneză condusă de Peter Rasmussen. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Henrik Sonderby şi Lars Rix, iar asistenţi suplimentari sunt Kenn Hansen şi Michael Tykgaard. Rezervă e Lars Hummelgaard.

Ultimele Stiri
abonare newsletter