Sport

Perechea Begu/Niculescu - în sferturile de finală la Taşkent

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/10/08-31 tenis niculescu_us_open.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Perechea de jucătoare de tenis Begu/Niculescu s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu la turneul WTA de la Taşkent (Uzbekistan).

Perechea compusă din jucătoarele de tenis Monica Niculescu şi Irina-Camelia Begu, singurele românce din Top 100 în clasamentul mondial de dublu (locul 34, respectiv 42 în clasamentul WTA), totodată campioane anul acesta la Hobart şi sfert-finaliste la Australian Open, s-a calificat luni în sferturile de finală ale probei de dublu la turneul WTA de la Taşkent, din Uzbekistan, dotat cu premii totale de 220.000 de dolari. Româncele au învins, cu scorul de 6-3, 6-4, după o oră şi 11 minute, în manşa inaugurală în faţa cuplului compus din jucătoarea ucraineană Irina Buriaciok (locul 125 în acelaşi clasament) şi rusoaica Valeria Solovieva (locul 115).


În alt meci din primul tur la dublu, românca Alexandra Cadanţu (locul 126 în clasamentul WTA de dublu) şi thailandeza Noppawan Lertcheewakarn (locul 156) au fost învinse cu 7-6 (5), 6-2 de perechea compusă din jucătoarea georgiană Oksana Kalaşnikova (locul 141) şi din rusoaica Marta Sirotkina (locul 167).

În sferturile de finală, Begu şi Niculescu, principalele favorite ale probei, vor înfrunta învingătoarele din meciul dintre perechea Daria Gavrilova (Rusia)/Sabina Şaripova (Uzbekistan) şi cuplul ucrainean Valentina Ivahnenko/Katerina Kozlova.


Niculescu, favorită la singles la Taşkent

Monica Niculescu, aflată la al doilea turneu după revenirea în circuit, este principala favorită a competiției dintre 10 şi 15 septembrie de la Taşkent. Ea va juca în primul tur cu italianca Karin Knapp. Alexandra Cadanțu a fost desemnată cap de serie numărul 5, cea mai bună clasificare a bucureștencei pe tabloul unui turneu WTA. Ea va debuta la Tașkent contra unei jucătoare venite din calificări. Dacă va trece de acest prim hop, are cale deschisă spre sferturi, căci în optimi va juca împotriva unei jucătoare din Kazahstan. În sferturi, am putea avea un duel românesc Niculescu – Cadanțu.


A treia româncă prezentă pe tablou e Irina Begu, care va debuta împotriva kazacei Akgul Amanmuradova, după care, dacă lucrurile merg bine, își va întâlni partenera de dublu, franțuzoaica Alize Cornet, desemnată cap de serie numărul 3 la acest turneu.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter