Sport

Piţurcă modifică lotul cu Andorra

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/09/08 romania.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Selecţionerul României, Victor Piţurcă, are în plan câteva modificări în lotul „tricolorilor” înaintea partidei de marţi cu Andorra, de pe Arena Naţională din Bucureşti.</strong>

Naţionala României a debutat cu dreptul în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014, la Tallinn, cu o victorie în faţa reprezentativei Estoniei, scor 2-0. În celelalte meciuri ale grupei D de calificare la CM 2014, Andorra a fost înfrântă acasă de formaţia Ungariei, scor 0-5, iar Olanda a câştigat pe teren propriu în faţa Turciei, scor 2-0.

„Tricolorii” au bifat primele trei puncte din cele şase propuse din dubla cu Estonia şi Andorra. După o primă repriză mai echilibrată, elevii lui Victor Piţurcă au rezolvat meciul în partea secundă, prin golurile lui Torje şi a lui Marica. România a început grupa D cu 3 puncte, iar marţi va evolua în faţa Andorrei pe Arena Naţională din Bucureşti.


4 schimbări pentru meciul cu Andorra

În ultimul minut regulamentar de joc al partidei de la Tallinn, exact în momentul în care Adrian Popa se pregătea să debuteze în prima reprezentativă, Dorin Goian s-a accidentat, după o ciocnire la mijlocul terenului. Fundaşul nostru central a suferit o contractură la gamba dreaptă şi va fi, astfel, indisponibil pentru partida de pe Naţional Arena. Locul său lângă Chiricheş va fi ocupat de Găman, în timp ce Pintilii îi va lua locul lui Costin Lazăr, mijlocaşul celor de la PAOK dezamăgind în prima repriză vineri.


Selecţionerul României, Victor Piţurcă, pregăteşte şi doi debutanţi. Golgeterul Ligii 1, Raul Rusescu, şi Adi Popa, ambii jucători de la de la Steaua Bucureşti, îi vor înlocui în echipă pe Grozav şi Tănase. De asemenea, nu este exclus ca selecţionerul să facă şi alte modificări pentru a da şansa şi jucătorilor mai puţin experimentaţi să acumuleze minute în tricoul reprezentativei noastre.

Dorin Goian: „Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”


„E un rezultat extraordinar pentru mine. E ultima mea şansă să ajung la un Campionat Mondial. Îmi doresc mult această calificare, vă rugăm să nu ne comparaţi cu Ronaldo şi Hagi, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să muncim în continuare, să obţinem deocamdată 3 puncte cu Andorra”, a declarat Dorin Goian pentru GSP.ro, în urma rezultatului favorabil de la Tallinn.

Următorul meci al naţionalei României, în faţa Andorrei, va avea loc marţi, 11 septembrie, de la ora 20:30, şi va fi transmis live pe Antena  1. În aceeaşi seară se vor mai juca 2 meciuri în grupa D de calificare la Campionatul Mondial din 2014 din Brazilia: Turcia va primi vizita Estoniei (ora 21:00, ora României), în timp ce Olanda va juca în deplasare, în Ungaria (ora 21:30, ora României).


Echipa de start a României în meciul cu Estonia: Lobonţ - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Bourceanu, Lazăr - Torje, Grozav, Tănase - Marica

Echipa probabilă a României în meciul cu Andorra: Lobonţ - Măţel, Găman, Chiricheş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Torje, Rusescu, Ad. Popa - Marica

Ultimele Stiri
abonare newsletter