Sport

Boc confirmă: „U” rămâne la Cluj

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/02/08-emil boc _sc_12.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Primarul Emil Boc a confirmat că Universitatea rămâne la Cluj-Napoca, unde urmează să joace un meci amical în compania echipei Steaua Bucureşti.

Primarul Emil Boc a declarat marţi, în cadrul unei conferiţe de presă, că va sprijini echipa clujeană, atât cât îi permite legea. „Ceea ce este foarte important în momentul de faţă este că Universitatea este aici, la Cluj, şi va juca următoarele meciuri pe Cluj Arena. Cea mai bună soluţie este găsirea unui alt investitor, problemă care nu este deloc uşoară”, a declarat Emil Boc.


Boc: „Trebuie indentificat un nou investitor!”

Primarul a mai adăugat că „pe termen mediu şi lung la Universitatea Cluj trebuie indentificat un nou investitor, un patron care să conducă destinele acestei frumoase echipe”. Boc a mai declarat că îşi doreşte să sprijine echipa „U” Cluj, însă a recunoscut că pârghiile sunt puţine. Acesta a subliniat că, din punct de vedere legal, Primăria şi primarul sunt „cu mâinile legate”: „legea nu ne permite să finanţăm direct Universitatea Cluj, dar aceasta nu înseamnă că nu ne vom implica prin toate modalităţile legale să sprijinim Clujul”.


Emil Boc şi-a luat angajamentul de a ajuta echipa clujeană cu medierea pentru găsirea unui nou patronat. „Sper să pot susţine Universitatea, deşi nu am pârghii instituţionale: primarul şi Primăria sunt legate de mâini, pentru că „U” Cluj nu e a Primăriei, iar stadionul e al Consiliului Judeţean. Dar mă voi implica în a facilita şi a sprijini, legal, Universitatea Cluj”, a declarat Emil Boc.

Referitor la atacurile făcute în ultimele zile de managerul „U” Cluj, Anamaria Prodan la adresa acestuia, Emil Boc a afirmat că e de peste 10 ani în politică, dar că nu a auzit până acum aşa ceva. Anamaria Prodan şi-a cerut scuze în direct la GSP TV pentru acuzaţiile aduse primarului clujean, mărturisind că s-a folosit de acesta pentru a ajuta formaţia pe care o conduce. „Îi cer scuze (lui Emil Boc, n.r.) pentru injuriile pe care i le-am adus. M-am folosit de el pentru a păstra echipa în Cluj. Credeam că e obişnuit din politică şi din acest motiv l-am înjurat”, a spus Prodan. Emil Boc a refuzat să comenteze această declaraţie, precizând că discută doar cu patronul din acte al Universităţii, Ioan Mărginean.


În weekend, primarul Clujului s-a întâlnit la București cu Ioan Mărginean, pentru a discuta soarta echipei. Conform ProSport.ro, Emil Boc i-a promis atunci acestuia că va ajuta echipa şi din punct de vedere financiar. De asemenea, edilul spunea că va intermedia cedarea clubului către un grup de investitori din Germania.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter