Sport

Emil Boc promite că „U” se întoarce pe Cluj Arena

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/03/08 fani suporteri u.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul Emil Boc s-a întâlnit sâmbătă la București cu patronul „U” Cluj, Ioan Mărginean, pentru a stabili soarta echipei.</strong>

Vestea mutării „U” Cluj la Buzău a aruncat suporterii în aer. Sute de fani ai Univeristăţii au ieşit în ultimele zile pe străzi şi au protestat la decizia de a muta echipa. Suporterii îi cer preşedintelui Universităţii să plece şi să lase echipa la Cluj, ei spun că vor face tot ce le stă în putinţă pentru a păstra formaţia în oraş. Aceştia au declarat că nu au ameninţat jucătorii cu moartea, aşa cum a spus Ana Maria Prodan. „Există înregistrări de la antrenament. Nu am ameninţat pe nimeni cu moartea. Ar trebui să-şi domolească declaraţiile. Suferă de mitomanie gravă. Nu putem accepta să plece echipa din Cluj”, a spus Bogdan Blaga, vicepreşedintele Asociaţiei Suporterilor lui „U”  pentru ProSport.

Fanii o văd pe Ana Maria Prodan drept principala vinovată pentru situaţia în care a ajuns echipa şi cred că a venit la Cluj cu gândul de a muta echipa în alt oraş. Soţia lui Reghecampf a fost contestată încă de la început de galerie. Vineri, peste 1.000 de fani au ieşit în centrul oraşului, au blocat traficul şi au scandat în faţa Primăriei: „Emil Boc fă ceva, c-aprindem Primăria!”.


Boc promite finanţare şi investiţii străine la „U”

Protestele suporterilor au sensibilizat atât jucătorii şi antrenorii „şepcilor roşii”, cât şi autorităţile locale. Primarul Emil Boc s-a întâlnit sâmbătă la București cu patronul din acte al formaţiei Universitatea Cluj, Ioan Mărginean, pentru a discuta soarta echipei.


Edilul Municipiului Cluj-Napoca ar fi dat asigurări că în 2-3 săptămâni „U” Cluj se va întoarce pe Cluj Arena, fiind şanse astfel ca meciul de pe 15 septembrie, cu Astra, să se joace tot pe Someş, scrie prosport.ro. Boc i-a mai promis acestuia că va ajuta echipa şi din punct de vedere financiar. De asemenea, edilul va intermedia cedarea clubului către un grup de investitori din Germania.

Ana Maria Prodan îl atacă dur pe Emil Boc


Şefa „şepcilor roşii” s-a lansat într-un atac dur la adresa fostului premier, care afirmase că Ana Maria Prodan caută să obţină imagine pe spatele echipei „U” Cluj. Primarul Clujului a primit imediat replica, astfel că o colaborare între cei doi pare acum de domeniul fantasticului: „Săracule, tu cauţi mediatizare! Nu îţi este ruşine? Nu te-ai săturat de minţit şi furat? Mamă, mamă dacă pun mâna pe tine suporterii... Cât de nesimţit este acest om? (...) Nu voi permite nimănui să-şi bată joc de mine sau de această echipa! Când am venit la Cluj ştiam în ce mă bag! O să merg mai departe cu echipa aceasta şi nu o să mă fac de râs făcând jocul lui Boc sau al altor domni care-şi doresc să o omoare! Ghinionul lor că m-au întâlnit!”, scrie Ana Maria Prodan pe contul ei de Facebook.

Sâmbătă, şefa „şepcilor roşii” a declarat în direct la Sport.ro că „Echipa nu are de nici unele pentru că nu este ajutată, aşa cum nu a fost niciodată în istorie. Eu vreau să mă duc într-un loc unde să mă ajute cineva să mă pun pe picioare. Nu vreau să renunţ la această echipă. Aş fi preluat Gloria Buzău, dacă era în Liga I. Nu sunt laşă, dacă o echipă e bolnavă, nu o las să moară, ci mă duc la spital cu ea. Îmi doresc să se schimbe totul peste noapte, să găsesc bani de salarii şi să rămân să joc la Cluj. ”

abonare newsletter