Sport

La 90 de minute de grupele Ligii

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/29/08 cfr-fcbasel.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj primește în această seară vizita celor de la FC Basel, în returul play-off-ului pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor.</strong>

„Feroviarii“ s-au impus în prima manșă cu 2-1 în deplasare, dar trebuie să fie atenți în această seară.
CFR este la doar un meci de o nouă calificare în grupele Ligii Campionilor. Această performanță, pe lângă prestigiu, ar aduce grupării din Gruia peste 20 de milioane de euro în conturi. Deși s-au impus în meciul tur, după o repriză secundă excelentă, elevii lui Ioan Andone trebuie să abordeze cu maximă seriozitate și partida din această seară, deoarece FC Basel este o echipă solidă, care în sezonul trecut a ajuns până în optimile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a depășit în grupe pe Manchester United.
Clujenii au clacat în ultima partidă de campionat, 2-3 în Giulești după ce au condus cu 2-0 la pauză și au avut un om în plus pe teren, dar acest lucru nu contează practic, deoarece întâlnirea din această seară are alte conotații, altă miză și se joacă în Gruia. Nici cei de la FC Basel nu au un moral extraordinar. După înfrângerea de acasă cu CFR, ei au pierdut și în campionat, 1-2 în deplasare la St.Gallen, după ce au condus cu 1-0.
Duelul din această seară din Gruia va fi unul extrem de echilibrat. Gazdele au prima șansă la calificare, datorită victoriei obținute în deplasare. Elevii lui Andone trebuie însă să fie atenți să nu primească gol repede, deorece acest lucru le-ar da avânt elvețienilor. Casele de pariuri oferă și ele cote echilibrate. O victorie a CFR-ului este cotată la 2.5 de majoritatea bookmakerilor, egalul are cote cuprinse între 3.25 și 3.50, iar victoria celor de la FC Basel între 2.50 și 2.70.
Pentru a merge în grupele Ligii, CFR trebuie să nu piardă la o diferență mai mare de un gol. La un scorul de 0-1, românii ar merge mai departe, la 1-2 s-ar juca prelungiri, iar la 2-3 ar avansa elvețienii, datorită regulii golului dublu în deplasare. În cazul în care nu pierde în această seară, CFR este 100% calificată în Liga Campionilor. Pierzătoare acestei duble manșe va evolua în grupele Europa League.  

Arbitrii din Italia

Meciul dintre campioanele României și Elveției se va disputa în această seară pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ de la ora 21.45 și va fi transmis în direct pe DolceSport. Arbitrul central al întâlnirii va fi italianul Gianluca Rocchi, care va fi ajutat la cele două tușe de conaţionalii săi Elenito Di Liberatore şi Lorenzo Manganelli. Rezervă va fi Riccardo Di Fiore. Asistenţi suplimentari vor fi Mauro Bergonzi şi Andrea De Marco.
Conducerea CFR-ului dorește ca fanii să vină în număr cât mai mare alături de echipă, astfel că biletele pentru meciul cu FC Basel au prețuri cuprinse între 5 și 30 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter