Sport

Titlul de cetăţean de onoare pentru sportivii clujeni olimpici

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/28/florin bercean site.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Sportivele Alina Dumitru şi Corina Căprioru, antrenorul de judo al lotului naţional, Florin Bercean (foto) şi halterofilul Răzvan Martin vor primi, fiecare, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj, „Clujean de onoare”, pentru meritele sportive deosebite. </strong></p>

În şedinţa de Consiliu Judeţean de marţi, 28 august, consilierii vor vota proiectele de hotărâre prin care li se acordă sportivilor titlul de cetăţean de onoare.
Înmânarea diplomelor de cetăţean de onoare şi a plachetelor realizate în acest sens pentru sportivii clujeni va avea loc în cadrul unei ceremonii publice, organizată de Consiliul Judeţean.  
Vicecampioana olimpică de anul acesta, Alina Dumitru va primi titlul pentru rezultatele sportive deosebite obţinute de-a lungul carierei de peste un deceniu. „Pe lângă cele două medalii olimpice, judoka a mai obţinut un număr de 12 medalii, după cum urmează: şapte medalii de aur şi două de bronz la Campionatele Europene, precum şi trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale de Judo”, se arată în proiectul de hotărâre privind conferirea titlului de cetăţean de onoare.
Judoka Corina Căprioru va primi titlul de „Clujean de onoare” pentru performanţele sportive la nivel înalt care au început în anul 2010, prin obţinerea  medaliei de aur la Campionatele Europene de profil, fiind urmate, în anul  2011, de câştigarea a încă două medalii de bronz la Campionatele Mondiale şi, respectiv, Europene de Judo. „Pe lângă toate aceste rezultate de excepţie, cariera în competiţiile de senioare a Corinei Căprioriu mai cuprinde un număr impresionant de medalii obţinute în cadrul altor concursuri internaţionale: 9 de aur, 5 de argint şi 10 de bronz”, se precizează în proiectul de hotărâre.

Titlu pentru antrenorul Florin Bercean

În cadrul şedinţei de marţi vor fi supuse votului consilierilor şi proiectele de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Cluj antrenorului lotului olimpic de judo, Florin Bercean şi halterofilului Răzvan Martin. „Se remarcă performanţele deosebite înregistrate de antrenorul emerit clujean al lotului olimpic de judo, domnul Florin Bercean, de-a lungul întregii sale cariere, performanţe încununate în acest an cu obţinerea la Jocurile Olimpice de la Londra a două performanţe sportive de excepţie cu cele două judoka pe care le antrenează – Alina Alexandra Dumitru, respectiv Corina Căprioriu, motiv pentru care considerăm că se impune cu necesitate ca aceste realizări, care au adus faimă unei întregi naţiuni, să fie apreciate la adevărata lor valoare”, spune textul proiectului de hotărâre.

Halterofilul Răzvan Martin, „Clujean de onoare”

Datorită performanţei deosebite obţinută de halterofilul clujean Răzvan Martin la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 unde a obţinut medalia de bronz la categoria competiţională 69 de kg, Consiliul Judeţean îi va acorda titlul de cetăţean de onoare al judeţului.



 

Ultimele Stiri
abonare newsletter