Sport

Sala Sporturilor devine albastră?

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/22/08 sala albastra.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Sala Sporturilor „Horia Demian“ din Cluj-Napoca ar putea fi acoperită cu o podea albastră, special pentru meciul de Cupa Davis dintre România și Finlanda.

Întâlnirea de tenis din Cupa Davis, dintre România şi Finlanda, programată între 14 şi 16 septembrie, s-ar putea disputa pe o suprafaţă albastră la Sala Sporturilor „Horia Demian“, spune căpitanul nejucător al tricolorilor, Ciprian Porumb.


Porum mai informează că iluminarea arenei va fi îmbunătățită semnificativ, pentru a se încadra în normele internaționale. „În 3 septembrie, o firmă specializată din Germania va începe montarea podelei speciale pe care se va juca. Sunt mai multe culori în discuţie, e posibil chiar să avem o suprafaţă albastră, ca şi cea de la Mastersul de la Londra, dar asta nu este încă decis. De asemenea, se va dubla iluminarea sălii, de la 600 la 1200 de lucşi, cât este necesar la o astfel de competiţie. Nu e decisă exact încă ziua din care se vor pune în vânzare biletele, dar cel mai devreme ar putea fi finalul acestei luni“, a declarat Ciprian Porumb, conform Mediafax.

Căpitanul nejucător al echipei României spune că a trimis convocările pentru jucători. „Am intrat în linie dreaptă cu pregătirile, evenimentul se apropie cu paşi repezi. Clujul aşteaptă cu nerăbdare evenimentul, care a fost primit cu bucurie şi sprijin de toată lumea. Am trimis convocările pentru şase jucători, aşteptăm răspunsurile lor, iar de săptămâna viitoare, când vom şti exact ce echipă avem, vom putea stabili clar tot programul, se va contura planul“.


Finlandezii ajung în 9 septembrie

Ciprian Porumb a mai precizat că echipa Finlandei va sosi la Cluj în 9 septembrie. „Nu avem încă detalii legate de şederea lor la Cluj. Ne-au anunţat doar că vor sosi în 9 septembrie. Le-am trimis mai multe variante de cazare în Cluj, dar încă nu şi-au dat OK-ul. Cred că e devreme să vorbim de înfruntarea propriu-zisă. Este obligatoriu să ştim exact componenţa echipei noastre, dar şi a lor, pentru a vorbi de şanse. Cert este că ne dorim victoria, aşa cum este normal", a încheiat Porumb.


Pentru a se menţine în grupa I a Zonei Euro-Africane (al doilea eșalon valoric, situat în urma grupei mondiale), echipa României trebuie să se impună în faţa finlandezilor. Tenismenii „tricolori“ au evoluat ultima dată în grupa mondială în 2011, când au pierdut clar, 1-4, în fața Argentinei. România este una dintre cele trei țări care a ajuns de trei ori în finala Cupei Davis, dar nu a câștigat niciodată trofeul. Celelalte două sunt India și Argentina. Tenismenii români au pierdut finalele din 1969, 1971 și 1972, toate în fața echipei Statelor Unite ale Americii.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter