Sport

Juniorii de la NRA își arată clasa!

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/20/08 juniori nra.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Piloții echipei Napoca Rally Academy, campioana națională la raliuri, au trecut weekendul acesta la Raliul Aradului de la agonie la extaz. </strong><br />

Dupa ce începutul zilei a doua (sâmbătă), a fost unul plin de ghinioane, Bogdan Marișca și Marco Tempestini abandonând chiar pe prima specială, finalul întrecerii a marcat obținerea celor mai bune rezultate din carieră pentru juniorii echipei clujene.

La capătul celor 11 probe speciale, în lungime de 125.2 km, noua generație de piloți formată în pepinieră proprie a Napoca Rally Academy a fost cea care a reușit să obțină cele mai importante rezultate din etapa a șasea a Campionatului Național de Raliuri „Dunlop“.
După ce în urmă cu două etape, la primul raliu pe macadam cu o mașină cu tracțiune integrală, Simone Tempestini a devenit cel mai tânăr pilot care marchează puncte în clasamentul general al unui raliu din România. Italianul și-a făcut un frumos cadou la împlinirea vârstei de 18 ani. Avându-l în dreapta pe Lucio Baggio, pilotul de la NRA s-a clasat pe locul al cincilea în clasamentul general, trecându-și în cont victoria în clasamentul rezervat juniorilor și poziția secundă la clasa 3. „Sunt foarte bucuros pentru că am obținut cel mai bun rezultat din carieră. Îmi place la Arad, mi-au plăcut și probele speciale și sunt foarte mulțumit de ritmul pe care l-am avut aici“ a declarat Simone Tempestini la finalul întrecerii.

Cioburile aduc noroc

Etapa trecută, la prima prezență a unui raliu din România în calendarul Intercontinental Rally Challenge, Vlad Cosma și Florin Dorca obțineau cel mai bun rezultat din carieră, clasându-se pe locul patru la final. La Raliul Aradului, cei doi au demonstrat că cioburile provenite de la geamul lateral, fisurat în urma unei scurte incursiuni pe iarbă la superspeciala din prima zi, nu le-au adus ghinion. „Era bine dacă nu aveam și stresul acesta, dar se pare că cioburile ne-au purtat noroc. Ne bucurăm pentru rezultatul de la Arad și vreau să le multumesc lui Alex Filip și Sebi Barbu. Am avut din nou parte de o luptă extraordinară, iar evoluția la limită nu poate să reprezinte decât un câștig pentru toată lumea“, spunea Vlad Cosma la finalul etapei de la Arad unde, alături de copilotul Florin Dorca s-a clasat pe prima poziție în clasamentul automobilelor cu două roți motrice și la clasa 6.

Ungur și Avram au devenit campioni

Revenirea lui Daniel Ungur și Anton Avram la comenzile unui Subaru Impreza de clasa 3 nu a fost una pe gustul lor, cei doi fiind puși într-o ipostază neplăcută, aceea de a parcurge ultimele două probe speciale fără frâne!. Cu toate acestea, Danny și Toni și-au trecut în cont la aceasta etapă titlul de campioni naționali ai clasei 11, unde au evoluat în primele cinci raliuri din sezonul 2012, curse pe care le-au și câștigat.
Încrezator în forțele proprii dupa evoluția foarte bună de la Sibiu, care i-a adus cel mai bun rezultat din cariera, Florinel Tincescu a câștigat la Raliul Aradului, pentru prima oară, Cupa Dacia și clasa 9. Astfel, juniorul NNRA care-l are în dreapta sa în acest sezon pe Iulian Nicolaescu, devine cel mai tânăr pilot care se impune într-o etapă, în istoria de șase ani a cupei.

Ghinion pentru Marișca și Tempestini

Echipajele ghinioniste ale acestei etape au fost formate din Bogdan Marișca / Sebastian Ițu și Marco Tempestini / Dorin Pulpea, ambele fiind nevoite să abandoneze încă de la început. „Am plecat cu gândul să mergem repede și am abandonat în al treilea viraj mai serios de pe prima probă. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, pentru că aici erau niște speciale care cu siguranță mi-ar fi plăcut” a declarat Bogdan Marișca.
Echipajele Napoca Rally Academy vor reveni pe probele speciale odată cu sosirea toamnei, la Raliul Țara Bârsei, penultima etapă a Campionatului Național de Raliuri „Dunlop“, care va avea loc în perioada 7-8 septembrie.   



Ultimele Stiri
abonare newsletter