Sport

„U“ Mobitelco a transferat cel mai bun pivot din Bulgaria!

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/14/ogoefbgu.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco a perfectat transferul pivotului american John Ofoegbu, care vine de la ocupanta locului trei din Bulgaria, Thundja Yambol.</strong>

Americanul s-a născut în 1982 în Austin, statul Texas. La nivel universitar, Ofoegbu a jucat în NCAA pentru Texas Tech în sezoanele 2002-2003 și 2004-2005, pentru ca ultimii doi ani să îi petreacă la Idaho State (2005-2007). Nefiind ales în draftul din 2007, John Ofoegbu a trecut oceanul și a debutat în baschetul european în prima ligă din Cehia, la Nova Hut Ostrava, iar apoi la BK SCE Decin. A mai jucat apoi în Germania, Mexic și Elveția, iar în sezonul trecut Ofoegbu a evoluat în campionatul Bulgariei, la Tundja Yambol, unde a fost titular în 33 de meciuri și a adunat 15.9 puncte și 8.9 recuperări pe meci, fiind al șaptelea marcator și al treilea recuperator al ligii.
Datorită prestației din teren a fost declarat MVP-ul sezonului de către forul de specialitate din Bulgaria, în timp ce în clasamentul anual întocmit de eurobasket.com a fost declarat „pivotul anului“ și „cel mai bun jucător defensiv al anului“, fiind inclus în „cinciul“ ideal al sezonului 2011-2012 și în cea mai bună echipă a jucătorilor străini din campionatul Bulgariei.
Ofoegbu a declarat că pentru el sosirea la Cluj înseamnă o bună oportunitate de a evolua. „Sunt mulțumit de venirea mea la U Mobitelco, este unul dintre cele mai bune cluburi din România. Din câte am înțeles, are cea mai bună organizare la nivel de copii și juniori. Colegii de echipă mă ajută foarte mult să mă integrez cât mai bine și să înțeleg ceea ce ne cere antrenorul. Pentru mine, venirea la Cluj este o bună oportunitate de a progresa. Știu că sunt trei colegi la echipele naționale și sunt nerabdator să îi cunosc și pe ei. Fanilor le transmit să fie alături de noi, pentru că ne așteaptă un an de exceptie!“,a declarat noul transfer al celor de la „U“ Mobitelco.

Ultimele Stiri
abonare newsletter