Sport

Dulca este ambasador al Centrului „Sfântul Nectarie“

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/14/dulca.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cristian Dulca, antrenorul Universității, a fost numit ambasador al Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie“ din Cluj-Napoca. </strong>


Antrenorul „șepcilor roșii“ vrea să sprijine prin orice mijloace bolnavii de cancer.  
Cristian Dulca, tehnicianul Universității Cluj, a suferit de cancer, dar din fericire a învins boala. În 2008, actualul antrenor al „studenților“ a avut cancer testicular, dar acesta a fost îndepărtat prin chimioterapie. În 2010, lui Dulca i s-a descoperit o tumoare malignă în zona abdominală, care i-a fost îndepărtată prin operație, iar apoi a făcut din nou chimioterapie.
Astel, reprezentanții Mitropoliei Clujului, au făcut o alegere firească atunci când i-au propus lui Cristian Dulca să devină ambasador al Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie“, care urmează să fie inaugurat la sfârșitul anului în curs la Cluj-Napoca. „Sportul uneşte oameni din mai multe domenii. Universitatea Cluj este echipa studenţilor şi a intelectualilor, din care fac parte și medicii. Considerăm că este benefică implicarea domnului Cristi Dulca în această campanie pentru Centrul de Îngrijiri Paliative“, a declarat Vasile Someşanul, Episcop vicar al Episcopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.
Cristi Dulca a spus că va sprijini cât de mult va putea Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie“, și va încerca să aducă fotbaliștii Universității într-o vizită, cât de curând. „Am avut probleme oncologice, dar din fericire am reușit să le depășesc, am reușit să țin capul sus și am fost sprijinit de familie. Viața e mai ușoară după ce scapi de boală. Îmi doresc să fiu alături de acest centru. Sunt fericit că am fost ales ambasador, voi încerca să sprijin cât de mult pot, financiar, moral, psihologic“, a spus Dulca.

Despre Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie“

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca este un obiectiv de interes major, fapt pentru care a primit în concesiune un teren situat pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51, din municipiul Cluj-Napoca. Clădirea are o suprafaţă construită de 398 mp şi o suprafaţă desfăşurată de aproape 2000 mp, unde vor fi amenajate o unitate hospice cu mai multe saloane de internare, un centru de zi pentru adulţi şi un ambulatoriu de specialitate, valoarea totală a proiectului fiind de 2.212.850 euro. Până in prezent, Arhiepiscopia Clujului a investit în acest proiect peste 138.000 euro, iar pentru finalizarea în roşu a clădirii, costurile se ridică la valoarea de 300.000 euro.
Serviciile gratuite vor fi asigurate de o echipă interdisciplinară, formată din medici, preoţi, farmacişti, asistente medicale, asistente sociale, infirmiere şi voluntari, toţi contribuind, prin sprijin medical şi spiritual, la păstrarea calităţii şi demnităţii vieţii celor suferinzi şi a familiilor lor.

Puteți dona și prin SMS

Cei care doresc să sprijine, cu bani, construcţia Centrului de Îngrijiri Paliative “Sf. Nectarie”, o pot face în cele două conturi deschise la Banca Transilvania, cod fiscal 4547095: RO57 BRTL 01301205P1291801 (în lei) şi RO07 BTRL 01304205P12918XX (în euro) sau mai simplu, se pot face donații prin SMS la numărul 8840, valabil în rețele Orange, Vodafone și Cosmote.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter