Sport

„U“ Jolidon începe pregătirea de vară cu forțe noi

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/10/handbal site.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Vicecampioana României la handbal feminin, „U“ Jolidon Cluj a prezentat joi cele trei jucătoare transferate în această vară: Carmen Cartaș, Alexandra Lup și Abigail Vălean. </strong>

Cele trei noi jucătoare de la „U“ Jolidon vor debuta în acest weekend în partidele de la Memorialul „Tiberiu Rusu“.

Handbalistele clujene au efectuat un cantonament de pregătire fizică la Vatra Dornei, la sfârșitul lunii iulie, iar momentan se pregătesc la Cluj pentru noul sezon competițional, 2012-13. Până la debutul în noua stagiune, elevele lui Gheorghe Covaciu vor participa la mai multe turnee de pregătire. Următorul pe listă este Memorialul „Tiberiu Rusu“, care se va disputa vineri și sâmbătă la Cluj.  
Carmen Cartaș este cea mai cunoscută handbalistă transferată în pauza competițională de vară la „U“ Jolidon. Sportiva a activat nu mai puțin de nouă sezoane la o singură echipă, CSM Cetate Deva, dar a ales să se transfere deoarece team-ul hunedorean a retrogradat în Divizia A la finele sezonului 2011-12. „Am ales Clujul pentru că îmi place colectivul de la Universitatea, le cunosc pe fete, am jucat multe amicale împotriva lor când eram la Deva. Fetel sunt de treabă, au caracter și formează un colectiv frumos, iar acest lucru m-a atras în mod special“, a declarat nou-venita Carmen Cartaș.
Celelalte nou-venite la team-ul clujen sunt două junioare de la LPS Bistrița, Alexandra Lup și Abigail Vălean. Bistrițencele mai au un an de juniorat, astfel că în sezonul 2012-163 vor avea dublă legitimare, putând evolua atât pentru echipa de senioare de la „U“ Jolidon, cât și pentru LPS Bistrița.
Gheorghe Covaciu, antrenorul vicecampioanelor, a declarat că își dorește să mai transfere încă două fete, pentru posturile de portar și pivot. „Mai avem nevoie de un portar și un pivot. Încă nu a fost întâlnirea dintre conducerea CS Universitatea și Jolidon, dar cred că obiectivul pentru sezonul 2012-13 va fi ocuparea locului secund“, a spus tehnicianul de la „U“ Jolidon.

Turneu amical vineri și sâmbătă

CSU împreuna cu „U“ Jolidon organizează a șaptea ediție a turneului amical Memorialul  „Tiberiu Rusu“,  în perioada 11-12 august 2012. Pe lângă echipa clujeană, la turneu vor mai participa: HCM Baia Mare, HC Dunărea Brăila și Iuventa Michalovce (Slovacia).
Gheorghe Covaciu a spus că „U“ Jolidon nu are ca obiectiv câștigarea acestui turneu. „Vor participa echipe bune la acest memorial. Baia Mare și Brăila sunt echipe care se luptă pentru primele cinci locuri în Liga Națională. Echipa noastră nu are ca obiectiva să câștige acest turneu, eu vreau să le văd pe fete la lucru, vreau să văd cât aleargă“, a spus Covaciu referitor la Memorialul „Tiberiu Rusu“.
Programul turneului este următorul: vineri- 10 august, de la ora 10 vor juca în deschidere Iuventa Michalovce - HC Dunărea Brăila, iar de la 11:45, „U“ Jolidon Cluj - HCM Baia Mare. Celelalte două partide de vineri încep de la ora 17, HCM Baia Mare - HC Dunărea Brăila și de la 18.45, „U“ Jolidon Cluj - Iuventa Michalovce. Sâmbătă, 11 august, de la ora 10,  Iuventa Michalovce - HCM Baia Mare, iar de 11.45, clujenecele închid turneul în partida cu HC Dunărea Brăila.

Ultimele Stiri
abonare newsletter